SURSE: Milionarul Ioan Crișan, ucis la comanda fiicei sale

Poliția Română a efectuat în dimineața zilei de miercuri, 23 octombrie, 7 percheziții domiciliare în cazul atentatului cu bombă din 2021 de la Arad, în care a fost ucis omul de afaceri Ioan Crișan.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri arădean. Omul de afaceri a murit în urma exploziei unei bombe sub mașina sa.

Deocamdată, procurorii nu au oferit foarte multe informații. Potrivit surselor Digi24, atacul ar fi fost comandat de fiica milionarului din Arad care ar fi acționat cu sprijinul a trei cunoscuți. Aceștia ar fi avut ajutor și din partea unor asasini plătiți, cetățeni străini. Ofițerii din statele vecine sunt pe urmele lor, iar în următoarele zile urmează să fie făcută publică identitatea lor.

Miercuri dimineață sunt verificate locuințele celor patru suspecți din România, iar aceștia vor fi aduși la București, unde vor fi audiați.

În acest dosar au fost audiate peste 400 de persoane şi au fost efectuate percheziţii domiciliare şi percheziţii informatice pe un număr important de dispozitive. Au fost dispuse şi finalizate multiple constatări balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice.

S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziţia materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice. S-au realizat determinări cantitative ale materialului exploziv care a cauzat decesul victimei.

actualizare: „Procurorii Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează, în această dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021. Dosarul privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu - zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa zilei de 29.05.2021, a fost preluat de PÎCCJ de la parchetul local având în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave. În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care şi-au desfăşurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală”, a anunţat Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Vizualizări: 3,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: