Un monument din Gorj intră în proces de restaurare, la inițiativa unui ONG

Cula Crăsnaru din Groşerea, judeţul Gorj, va intra într-un amplu proces de reabilitare. Deşi nu s-au strâns toţi banii, o organizație neguvernamentală, Ambulanţa pentru Monumente anunţă că meşterii şi voluntarii sunt pregătiţi pentru începerea lucrărilor.

„Cea mai tare echipă s-a strâns la Groşerea. Oltenia uneşte oamenii! Patru ambulanţe sunt gata de intervenţie. Anul acesta pacientul este Cula Crăsnaru din Groşerea, Gorj. Nu s-au adunat încă toţi banii, s-au adunat doar ambulanţele de monumente, meşterii +voluntarii”, au transmis responsabilii.

Ambulanța pentru Monumente este un proiect inițiat în 2016 de către Asociația Monumentum și dezvoltat de către o serie de organizații existente sau nou create din domeniul patrimoniului cu activitate independentă în mai multe regiuni ale României.

Proiectul își propune să acționeze eficient în domeniul salvgardării patrimoniului imobil prin punerea în siguranță a unor obiective de patrimoniu importante aflate în stare avansată de degradare sau de precolaps. 

Vizualizări: 1,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: