De ce au intervenit scafandarii cu întârziere la accidentul din Mehedinți

Primii scafandri care au intrat în apă să caute victima din accidentul din județul Mehedinți au ajuns la fața locului la aproape două ore de la accident. Aceștia au fost aduși cu elicopterul SMURD din Caraș-Severin. Explicația? De necrezut, în județul Mehedinți, cu ieșire la Dunăre, nu au existat scafandri. Informația a fost confirmată și de șeful DSU, Raed Arafat, care a declarat că nu sunt scafandri în toate județele, iar Mehedințiul, deși e lângă Dunăre, nu are scafandri care să intervină în astfel de situații. 

Potrivit şefului DSU, reglementările în vigoare nu permit ca un singur scafandru să coboare în apă, ci trebuie ca la faţa locului să fie minimum patru scanfandri, aşa încât să se poată scufunda doi dintre ei. "În Mehedinți, din păcate, nu sunt scafandri, există pe ștat, dar nu sunt angajați scafandri, lipsesc scafandrii. E greu să creăm echipe de scafandri în fiecare județ, 1-2 scafandri nu fac nimic. Ca să se scufunde, trebuie să aibă patru scafandri la fața locului", a declarat Raed Arafat, şeful DSU.

La fața locului, a intervenit și o echipă de la Salvamont Gorj. A fost folosită o dronă subacvatică de ultimă generație, care face căutări și în condiții de vizibilitate scăzută, așa cum a fost situația de față. Dunărea era foarte tulbure, iar microbuzul era complet scufundat. Duba a fost scoasă la mal după aproape patru ore de la accident. A fost scos din mașină și șoferul. Din păcate, fără viață.

Poliţiştii au stabilit că şoferul autovehiculului care s-a răsturnat între Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, pe drumul naţional DN 6, după ce a părăsit carosabilul la viaductul Bahna, este un cetăţean bulgar care conducea o autoutilitară de transport marfă şi era singur în maşină. Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Vizualizări: 1,815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: