Târgu Jiu: Cum se „șterg” trecerile de pietoni dezafectate? Se asfaltează!

Autoritățile din Târgu Jiu au descoperit o metodă inedită ca să scape de trecerile de pietoni care au fost dezafectate. Mai întâi, au vopsit „zebra” cu vopsea neagră ca să nu se mai vadă marcajele vechi. Vopseaua de la suprafață s-a șters și a ieșit din nou în evindeță vechiul marcaj așa că mulți târgujieni sunt induși în eroare și așteaptă să primească prioritate în zonele unde trecerile au fost desființate. Ca să scape de această problemă, Edilitara a găsit soluția: se asfaltează fostele treceri de pietoni.

Pe mai multe străzi din Târgu Jiu, muncitorii de la Edilitara au frezat asfaltul însă doar cât cuprinde trecerile de pietoni dezafectate, apoi au turnat un strat proaspăt de asfalt și așa sunt „îngropate” trecerile dezafectate. 

Mulți târgujieni s-au întrebat dacă nu putea fi găsită o soluție care să fi însemnat o cheltuială mai mică din bugetul statului. „Eu am crezut că se asfaltează toată strada, dar au venit și au frezat doar cât e trecerea, au turnat asfalt și gata. Nu știu dacă aceasta e soluția cea mai potrivită. Nu o exista un diluant special ca să șteargă marcajele vechi acolo unde au desființat zebrele?”, s-a întrebat un târgujian. 

În același timp, oamenii admit că fostele treceri de pietoni sunt periculoase. „Deși nu mai sunt indicatoarele rutiere, pe unele străzi se mai vedea câte puțin din dungile albe. Oamenii nu erau atenți și treceau așa. Chiar se supărau dacă nu opreau mașinile, dar trecerile s-au mutat câțiva metri mai departe. S-au obișnuit așa și nu se mai uită. E bine că le șterg de tot, dar mă așteptam să existe alte soluții nu să cârpim așa cu asfalt doar unde au fost trecerile. Poate așa mulți o să intre și mai rău în ceață”, a spus un alt târgujian.

Societatea Edilitara a transmis care sunt zonele vizate de aceste „cârpeli”: „Edilitara Public S.A. va demara o acțiune de frezare, în vederea reasfaltării, pe amplasamentul vechilor treceri de pietoni care au fost dezafectate.  Lucrările se vor desfășura atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte pe străzi precum:  Bulevardul Constantin Brâncuși; Strada 1 Decembrie 1918; Strada Tudor Vladimirescu; Calea București; Calea Severinului; Strada Termocentralei; Strada 9 Mai”.

Galerie foto


Vizualizări: 3,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: