Strategie nouă la Universitatea Craiova pentru sezonul viitor

Evoluția jucătorilor Universității Craiova a fost în creștere de la sosirea lui Cosel Gâlcă. Tehnicianul oltenilor este mulțumit în acest moment dar își dorește evoluții mai consistente din partea elevilor săi.

Costel Gâlcă se declară mulţumit de implicarea totală a jucătorilor în perioada de când a preluat Universitatea Craiova, consierând că „toată echipa este schimbată în bine”, dar şi-ar dori ca în sezonul viitor evoluţiile să fie mai consistente, în acest moment fiind mult mai importante punctele decât jocul prestat.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu, Farul este o echipă care atacă foarte bine, are idei clare de joc, se asociază foarte bine, au un antrenor cu mare experienţă, jucători tineri, cu calităţi, de mare viitor, dar putem să-i contracarăm. Toate meciurile au fost cu presiune, dar am demonstrat că putem învinge orice echipă şi sper să facem un meci bun şi la Constanţa.

Ne gândim la locul 2 şi este important să ne gândim ca echipă să câştigăm cu Farul, chiar dacă un egal ne asigură locul 3. Mitriţă este în lot, Screciu nu este. Mai sunt şi alte mici accidentări, dar sper să revină până la meci acei jucători. Pentru mine a fost un orgoliu să joc alături de Hagi şi sper să fie un meci atractiv, dar sper şi să luăm noi cele 3 puncte. Hagi a câştigat campionatul datorită muncii lui şi a staff-ului, propune un fotbal ofensiv, jucătorii tineri vin cu idei clare de joc de la academie. Au fost discuţii cu Gică Hagi pentru a colabora, dar uneori am avut angajament, alteori nu am continuat negocierile. Mi-aş dori să arate altfel jocul nostru, dar avem nevoie de timp, eu sunt mulţumit de modul cum au răspuns jucătorii pentru acest moment.

Mi-aş dori să fim o echipă mai compactă, să nu mai lăsăm spaţii între linii. Sper să iau deciziile cele mai bune, să bag jucătorii cei mai în formă. Cred că toată echipa este în creştere, este schimbată, dar datorită jocului ies în evidenţă anumiţi jucători. Ne dorim să avem constanţă în joc şi în rezultate”, a declarat Costel Gâlcă, la conferința de presă premergătoare meciului cu Farul Constanța.

În penultima etapă a play-off-ului, Farul Constanţa şi Universitatea Craiova se întâlnesc la Ovidiu, luni, de la ora 20:30.

Oltenii au nevoie de o remiză în acest joc pentru a-şi asigura locul 3 şi prezenţa în barajul pentru Conference League, dar antrenorul Costel Gâlcă le cere elevilor săi să se gândească la victorie, pentru a rămâne în cursa pentru poziția secundă.

Universitatea Craiova este la egalitate de puncte cu CFR Cluj, dar în această situaţie ardelenii sunt avantajaţi, pentru că au avut mai multe puncte în sezonul regular.

Vizualizări: 2,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: