Se încheie sezonul de Liga 2. Care va fi ultima retrogradată!

Sâmbătă, 11 mai 2024, se trage linia finală în acest sezon de Liga 2, ediția 2023/24, și se vor afla ultimele necunoscute. Este vorba de  ordinea în care cele două echipe din play-off vor merge în barajul de promovare, respectiv ultima echipă care retrogradează din play-out.

Sâmbătă, de la ora 11:00 se vor juca cele șase meciuri din play-out, din etapa a 7-a, iar de la ora 12:00 încep cele trei partide din play-off.

CSM Reşiţa și ACS Viitorul Târgu Jiu și-au încheiat deja jocurile din acest sezon, ele fiind cele care stau în ultima etapă din play-out.

Etapa a 10-a a play-off-ului Ligii 2 propune meciuri la Mioveni (CS Mioveni – Corvinul), Miercurea Ciuc (FK Miercurea Ciuc – Gloria Buzău) și Slobozia (Unirea Slobozia – CSC Șelimbăr), toate programate de la ora 12:00.

Miza lor rămâne stabilirea poziționării finale în clasament. În afară de liderul Unirea Slobozia, celelalte cinci formații pot urca una sau mai multe locuri în clasament, în funcție de rezultatele care vor fi înregistrate.

Unirea Slobozia și Gloria Buzău au promovat matematic în SuperLigă, Corvinul și CSC Șelimbăr nu au drept de promovare, astfel că ultimele două clasate din play-off, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc merg în barajele de promovare.

Și în play-out are loc sâmbătă ultima etapă, a 7-a, iar aici meciurile sunt stabilite să înceapă de la ora 11:00.

În Grupa A se joacă la Clinceni, Dumbrăvița și Dej, iar CSM Reșița stă, în timp ce în Grupa B se joacă la Târgoviște, Buftea, cu Progresul Spartac gazdă, și București, iar ACS Viitorul stă.

Pe lângă stabilirea poziționării finale în clasament, neimportantă, fiindcă nu aduce nimic în plus cluburilor, spre deosebire de prima ligă, de exemplu, unde se primesc mai mulți bani din drepturile tv în cazul în care ocupi o poziție mai fruntașă, ultima miză reală din play-out o întâlnim în Grupa A, acolo unde încă nu se cunoaște matematic ultima retrogradată.

În acest moment, CSC Dumbrăvița este favorită să evite retrogradarea, având nevoie de cel mult un punct obținut în meciul de pe teren propriu cu Ceahlăul. Unirea Dej însă speră să se salveze, dar pentru asta are nevoie de o victorie în jocul de acasă cu CSM Alexandria, însă și de un eșec al Dumbrăviței.

Program etapa 10 play-off Liga 2, sezon 2023-2024:

sâmbătă, 11 mai 2024, ora 12:00

CS Mioveni – Corvinul Hunedoara – FRF.tv

FK Miercurea Ciuc – Gloria Buzău – DigiSport, PrimaSport

Unirea Slobozia – CSC Şelimbăr – FRF.tv

Program etapa 7 play-out Liga 2, sezon 2023-2024:

GRUPA A

sâmbătă, 11 mai 2024, ora 11:00

Metaloglobus Bucureşti – Campionii FC Argeş

CSC Dumbrăviţa – Ceahlăul Piatra Neamţ

Unirea Dej – CSM Alexandria

CSM Reşiţa stă.

GRUPA B

sâmbătă, 11 mai 2024, ora 11:00

Chindia Târgovişte – CSM Slatina

Progresul Spartac – CS Tunari

Steaua – Concordia Chiajna

ACS Viitorul Târgu Jiu stă.

Vizualizări: 870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: