Scumpiri și cozi la benzinăriile din Gorj. Autoritățile anunță controale!

S-au format cozi imense la benzinării în toată țara, oamenii fiind speriați de informația că prețul pentru un litru ar depăși de mâine 10 lei. De altfel, șoferii semnalează scumpiri ale motorinei și benzinei, în Târgu Jiu, la mai multe stații, unde deja sunt taxați cu 9,9 - 11,5 lei/litru.


„Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România”, a declarat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Acesta a mai anunțat că sunt stocuri suficiente de carburant și că premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. „Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a mai transmis Cărbunaru.
România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării, a transmis, anterior, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul Rareş Bogdan atrage atenţia că avem de-a face cu o diversiune. „Nu intraţi în panică! Deşi preţurile la carburanţi sunt inacceptabil de mari la tot ce depăşeşte 6 lei, ce s-a întâmplat la câteva staţii Mol din Bihor şi un mic operator privat reprezintă cazuri izolate. Nu este o realitate generală care să vă facă să intraţi în panică! Situaţia de la graniţa de Vest a României, nici acolo peste tot, este generată de raţionalizarea consumului în Ungaria, unde staţiile de benzină nu mai stau deschise decât 4 ore pe zi. Preţurile sunt 7.43, 7.55, 7.60, 7.80, respectiv 7.99 la unele staţii PETROM, OMV, Rompetrol, Oskar, NU au sărit de 8 lei, nicidecum nu au ajuns la 11 lei, respectiv la 11.20 decât în câteva staţii din reţeaua Mol din Bihor si la un operator privat mic, cu doar 2 staţii aflate pe graniţă. Vă rog din suflet, fiţi responsabili, NU intraţi în panică!”, a scris Rareş Bogdan.

Vizualizări: 2,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: