Reîncep protestele. "Dați-ne ce ne-ați furat, ne vrem grupa imediat!"

Sindicalistul Manu Tomescu anunță că se va întoarce în stradă și va protesta pentru grupa pierdută timp de două decenii. De joi, va relua protestul în Piața Prefecturii, din Târgu Jiu, în speranța ca vocile manifestanților vor fi auzite de parlamentari și vor fi făcute demersurile legale să recâștige grupa de muncă pe care au pierdut-o în perioada 2001 - 2021. 

"Aceea este cea mai mare problema. La protestele pe care le-am început anul trecut, va amintiți că aveam pe pancarte: "Dați-ne ce ne-ați furat, ne vrem grupa imediat". Poate aud cei care trebuie să audă. Asta e cea mai mare problema. De la 1 aprilie 2001, majoritatea energeticienilor și o parte dintre colegii din minerit și-au pierdut grupele de muncă. Unii le-au pierdut definit, iar alții pe perioade mai mici sau mai mari. Cum sunt colegii din minerit: atelierele de vulcanizare, mecanice, electrice, CFL-istii, ELCFU. Toți cei care nu sunt neaparat energeticieni au lipsuri în această perioadă", a anunțat sindicalistul Manu Tomescu. 

Acesta a mai declarat că își pune speranțele în parlamentarii gorjeni că vor găsi o soluție legală astfel încât salariații să nu fie privați de un drept al lor. Manu Tomescu a precizat că le-a scris deja parlamentarilor PSD să facă demersuri în favoarea minerilor și energeticienilor care au fost nedreptățiți timp de 20 de ani. 

"De termocentrale nu mai vorbim. Cele trei termocentrale, în afară de Rovinari, unde am reușit să păstrăm cât de cât condițiile deosebite. Dar și aici sunt ateliere, cum ar fi desulfurarea, ateliere de electricieni unde au fost scoase condițiile de muncă. Cred că liderii politici vor rezolva această problemă. Noi de-asta protestăm. Să rezolve cum au promis. Au spus că se pot asimila activitățile si dupa 2001 dacă se asimilează înainte de 2001. Le-am scris domnilor Manta, Rujan, Weber, să nu se oprească aici și să asimileze și după 2001. Să ia ei pe cine vor la poze în Parlament. Noi știm ce avem de făcut, lupta noastra va merge mai departe", a mai spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: