Isterie în benzinăriile din Târgu-Jiu

Stațiile peco din Târgu-Jiu au fost luate cu asalt în această după amiază de șoferii care vor să facă stocuri de combustibil. Veste că prețul la motorină ar putea sări începând de mâine de 10 lei pe litru i-a făcut pe șoferi să stea la cozi pentru a-și face măcar plinul la mașină.

Vestea aceasta nu i-a surprins pe șoferi, mai ales că, în ultimele zile, prețul combustibilului a crescut de la o zi la alta.

”Avem prieteni care lucrează în stațiile peco și ne-au ținut la curent cu toate scumpirile. La televizor nu prea se spun lucrurile astea, pentru că toată lumea este focusată pe războiul din Ucraina. A crescut zilnic motorina cu 50 de bani, chiar un leu. Acum se pare că situația este mult mai gravă. Se pare că prețul motorină va depăși pragul de 10 lei și poate ajunge mâine sau în zilele următoare chiar la 12 lei pe litru. Este enorm”, povestește un șofer.

Gorjenii vor totuși să-și facă un stoc, cel puțin pentru o perioadă. ”Este alarmant ce se întâmplă. Sunt conștient că un plin nu rezolvă situația, cum sunt sigur și de faptul că prețurile nu vor mai da înapoi. Economisim măcar ceva bănuți. Stăm la cozi, că nu avem ce face. Asta este realitatea. Sunt oameni care vin cu bidoane, cu canistre, toată lumea este panicată. S-a creat isterie. În zona stațiilor peco, traficul este paralizat. Sperăm să nu stăm degeaba la coadă și măcar să prindem un plin”, a mai spus un șofer.

Isterie s-a creat și la supermarket-uri. Târgujienii au luat magazinele cu asalt pentru a-și face aprovizionarea pentru că se anunță și scumpiri la alimente.

Galerie foto





Vizualizări: 8,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: