Angajați ai CE Oltenia: Cad fiarele pe noi!

Acum că oficialii europeni au dat undă verde și României să continue să exploateze cărbunele ca să mai reducă din dependența gazului rusesc, sunt readuse în prim plan și lipsurile din minerit și energie. Complexul Energetic Oltenia poate să producă destulă energie, spun sindicaliștii, dar are nevoie de investiții. Și în tehnologie, și în forța de muncă.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a declarat că sunt circa 2.500 de tineri dispuși să lucreze în companie. Au depus cereri de angajare în ultimele luni și ar putea întineri forța de muncă din cariere și termocentrale, mai ales că majoritatea angajaților se apropie de 50 de ani.

Tomescu a reamintit și de nevoia urgentă ca instalațiile să fie modernizate: "Ca noi să mai putem produce energie, trebuie ca Guvernul și Uniunea Europeană să facă două lucruri: investiții în instalații și liniile tehnologice, în termocentrale și cariere și în forța de muncă. Sunt probleme foarte mari în câmpul muncii. Sunt peste 2.500 de dosare de angajare ale tinerilor noștri care vor sa vina sa muncească în cadrul companiei".

În lipsa unor investiții, riscurile sunt mari, a mai adăugat sindicalistul.

"Oamenii spun: Cad fiarele pe noi. Dacă nu se vor face investiții, există riscul unor avarii foarte mari pentru că instalațiile noastre sunt învechite, există riscul unor accidente de muncă", a mai spus Manu Tomescu.

Vizualizări: 3,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: