Salt spectaculos pentru gorjeanul Dragoș Militaru! Va antrena în prima ligă din Danemarca

Propus ca antrenor la CSM Focșani, echipă care săptămâna trecută s-a despărțit de Călin Moldovan, Dragoș Militaru nu se întoarce pe banca tehnică a unei echipe din Liga 2, dar nici din România. Antrenorul gorjean care a promovat Unirea Dej în eșalonul secund în vara anului 2021 tocmai a semnat un contract care îi aduce prima experiență ca antrenor în afara țării.

Militaru a fost cooptat în stafful tehnic al lui Mihai Teja, ca antrenor secund, iar cei doi au preluat de marți, 24 septembrie 2024, echipa daneză Vejle Boldklub. Vejle, care a mai avut antrenori români și în trecut, este ultima clasată, pe locul 12, în prima ligă din Danemarca, cu niciun punct acumulat în nouă etape. ProSport a anunțat încă de marți dimineață, despre faptul că Mihai Teja (46 de ani) va prelua echipa daneză Vejle Boldklub. Ulterior a dezvăluit și faptul că ”secundul” său este Dragoș Militaru (34 de ani). Acesta din urmă era pe lista celor de la CSM Focșani pentru a-i lua locul lui Călin Moldovan, însă oferta de a antrena în afara României, într-o primă ligă dintr-o țară nordică, a fost imbatabilă.

Fost jucător dar și antrenor la Pandurii, Dragoș Militaru a condus în ultimii trei ani echipe din liga secundă din României. A promovat din Liga 3 cu Unirea Dej în vara anului 2021, după ce o preluase în ianuarie 2020, iar după două sezoane în care a avut rezultate apreciate cu echipa, o menținere în Liga 2 fără emoții în primul sezon și o participare în play-off în al doilea, a dorit mai mult și a plecat la Chindia (iunie 2023), proaspăt retrogradată din prima ligă atunci.

La Târgoviște, Militaru a fost ”executat” rapid (august 2023), după doar trei meciuri oficiale, două în campionat, în care echipa nu pierduse. A stat o perioadă pe tușă, iar din noiembrie 2023 a revenit la Unirea Dej în încercarea de a scoate echipa pe care o promovase în Liga 2 din situația delicată în care se afla. A fost aproape de o minune, însă retrogradarea în Liga 3 s-a înfăptuit în ultima etapă, iar Militaru nu a mai dorit să continue cu echipa.

Acum, în septembrie 2024, devine antrenor secund în stafful lui Mihai Teja, dar nu oriunde, ci în prima ligă din Danemarca, chiar dacă la ultima clasată. Militaru nu este, însă, străin de această echipă, fiindcă, potrivit site-ului clubului danez, la începutul acestui an și-a petrecut șase luni la Vejle Boldklub ca parte a licenței sale PRO.

Vizualizări: 383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: