Mașinile implicate în accidente rutiere vor avea cazier auto

Mașinile implicate în accidente de circulație vor avea cazier auto. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care a dezvăluit și ce vor păți șoferii cu istoric negativ.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va realiza o bază de date națională cu toate mașinile implicate în accidente rutiere. Astfel, fiecare autovehicul va avea un istoric de daunalitate și se va urmări când și unde a fost reparat. Practic, statul va crea un cazier auto al mașinilor.

Vicepreședintele ASF a explicat că baza de date a polițelor RCA va fi integrată cu sistemele IT ale Poliției Rutiere și Registrului Auto Român. De asemenea, vor fi conectate și firmele de asigurări și service-urile acreditate RAR.

„O direcție în care este necesară o evoluție pozitivă este cea a integrării sistemelor informatice. Din fericire, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) deține și administrează un sistem IT bine pus la punct, dar care necesită integrări cu RAR, cu Poliția Rutieră, cu asigurătorii, pentru a avea informații mai multe într-o perioadă mai scurtă și cu o utilitate mai mare pentru toți cei implicați. În baza acestei integrări, vom avea „un cazier sau un certificat de daunalitate” pe care îl putem obține pentru orice vehicul care a avut o poliță RCA”, a explicat vicepreședintele Adrian Mititelu pentru sursa profit.ro.

Astfel, toate instituțiile statului, dar și un eventual cumpărător al unei mașini, vor vedea cu exactitate istoricul unui vehicul.

Inclusiv, când, unde și cum a fost reparată o mașină dacă a fost implicată într-un accident rutier.

„De asemenea, cei de la RAR vor avea informații despre vehiculele implicate în evenimente rutiere și, în acest fel, instituția poate lua decizia de a chema pe cei implicați în evenimentul rutier. Totodată, se poate analiza și verifica dacă vehiculele implicate într-un eveniment rutier au fost reparate în rețeaua de service-uri auto, care se află sub autoritatea RAR, și, astfel, se pot face verificări printr-o nouă inspecție tehnică periodică”, a mai spus vicepreședintele ASF.

Vizualizări: 817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: