S-a votat, șoferii băuți sau drogați vor fi pietoni 10 ani!

Se pregătește o revoluție pe șoselele din România, țara cu cei mai mulți morți pe șosele din Europa. Prin legea votată marți, șoferii prinși la volan beți sau drogați să rămână fără permis pentru 10 ani iar, dacă într-o astfel de stare șoferii produc un accident mortal, riscă închisoare de la 15 la 25 de ani.  

De la începutul anului și până acum, la fiecare razie polițiștii au prins șoferi beți sau chiar drogați. Mai grav este că mulți au fost implicați în accidente rutiere cu final dramatic.

În aceste condiții, o lege care a fost scrisă imediat după tragedia din stațiunea 2 Mai a fost votată marți de Parlament.

Legea aduce modificări drastice și înăsprește pedepsele pentru toți cei care se urcă la volan beți sau drogați. În cazul alcoolului vorbim de infracțiune dacă șoferul are o alcoolemie mare în sânge.

Concret, șoferii în stare de ebrietate sau sub influența stupefiantelor riscă să rămână fără permis de conducere până la 10 ani. Mai mult decât atât, dacă șoferii produc un accident mortal când sunt sub influența alcoolului sau a drogurilor riscă între 15 și 25 de ani de închisoare.

În 2023 au fost înregistrate peste 16.000 de contravenții legate de consumul de alcool la volan.

Toate aceste înăspriri vin în contextul în care anul trecut au fost înregistrate peste 16.000 de contravenții legate de consumul de alcool la volan și au fost depistați peste 350 de șoferi drogați.

De 6 ani, țara noastră ocupă primul loc în Europa și în cazul accidentelor rutiere.

Legea merge la promulgare și se va aplica imediat, după publicarea în Monitorul Oficial.

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: