Gorj: Pe cine vor primarii PSD pe liste la parlamentare

Crește suspansul în rândul membrilor Partidului Social Democrat Gorj în ceea ce privește întocmirea listelor cu candidații la alegerile parlamentare. Apar nume noi, se renunță la oamenii cu vechime în partid pentru a face loc „numelor” impuse de la centru, iar asta creează tensiuni în rândul primarilor.

După ce Partidul Național Liberal Gorj a făcut publică lista cu candidații la alegerile parlamentare, primarii gorjeni așteaptă cu interes și lista Partidului Social Democrat.

Majoritatea edililor social-democrați speră să nu apară modificări majore. „Cei care sunt acum sunt foarte OK. Eu cred că, în formula actuală, vom lua trei deputați și un senator. Parlamentarii PSD și-au făcut treaba exemplar și ar trebui să mergem tot cu ei, dar asta nu stabilesc eu”, a declarat, puțin rezervat, primarul din comuna Turburea, Ion Bârcă.

Primarul din Bengești-Ciocadia nici nu vrea să audă de modificări pe lista de parlamentari sau de „oamenii impuși de la centru” pentru că va decide atunci dacă se va implica sau nu în campanie.

„Sincer, nici nu știm cine candidează, și alegerile bat la ușă. Domnul Weber este sigur și merită acest lucru, la fel și domnul Claudiu Manta și domnul Rujan. În rest, nu știm nimic. Ar fi trebuit să ne cheme, să ne anunțe pentru cine o să facem sau nu campanie. Trebuie să pună oameni cunoscuți de gorjeni, nu să apară personalități. Degeaba au un nume în capitală, dacă gorjenii nu îi știu și vin acum doar că au interes să prindă un loc în parlament și patru ani nu mai știm de ei. Exclus așa ceva”, a spus Victor Geogia.

Un alt primar PSD cu vechime în partid are o listă creionată pentru alegerile parlamentare, dar pare dezamăgit că sunt șanse mari ca cei pe care îi susține să nu se regăsească pe lista stabilită de conducerea partidului.

„Din păcate, oamenii pe care eu îi vreau pe lista pentru parlamentare nu cred că vor fi puși. Pentru mine, ar fi clar domnul Weber, Claudiu Manta și, pe locul trei, un bărbat care s-a implicat și a făcut treabă în PSD. Aș nominaliza chiar un primar, cum este Adi Câmpeanu, care are cele mai bune rezultate și ar putea determina și restul primarilor să tragă mai mult, iar la Senat, domnul Rujan. Fac mențiunea că așa mi-aș dori eu, dar nu este după mine”, a spus Sorin Bucurescu.

De precizat este faptul că în interiorul partidului, pentru Camera Deputaților, se vehiculează numele medicului Dragoș Davițoiu și al fostei subprefecte Anca Bordușanu, iar la Senat, Mihnea Costoiu – propuneri care creează tensiuni și revolte în interiorul formațiunii politice.

Vizualizări: 3,858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: