S-a reluat Liga 2. Programul complet al etapei a 16-a

Campionatul din Liga 2 s-a reluat joi, 22 februarie 2024, de la ora 19:30, cu un meci programat la Chiajna. Este vorba despre un derby contând în lupta pentru calificarea în play-off, acolo unde vor participa cele mai bune șase echipe din sezonul 2023/24, Ceahlăul reușind să învingă Concordia și să scoată din primele șase echipe pe ACS Viitorul.

Partida Concordia Chiajna – ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ a fost cea aleasă de deținătorii de drepturi tv ai competiției să dea start meciurilor din Liga 2 din noul an. Au mai rămas de disputat patru etape, iar apoi se va trece la grupele de play-off și play-out, în urma cărora se vor decide promovatele în prima ligă, respectiv retrogradatele în Liga 3.

Ceahlăul Piatra Neamț a început anul în forță, cu o victorie foarte importantă în economia luptei pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2, 2-1 (1-0) în deplasare cu Concordia Chiajna, în etapa a 16-a a sezonului regular.

Mijlocașul de 18 ani Matei Moraru a marcat două goluri, câte unul în fiecare debut de repriză, iar Concordia a punctat prin experimentatul Adrian Bălan, din penalty, în minutul 70.

După această victorie, Ceahlăul a acumulat 25 de puncte și a urcat pe locul 5 în Liga 2, cel puțin până sâmbătă. La finalul meciului disputat joi seară, în chiar debutul etapei a 16-a, antrenorul Cristian Pustai s-a arătat mulțumit de evoluția echipei sale, dar le-a transmis elevilor săi să rămână prudenți în continuare. 

”A fost un meci greu, cum anticipam, condus de noi, cred și sper că așa s-a văzut, cam la toate capitolele. Am fost mai buni azi, am avut și o posesie cu progresie, am venit cu destul de multe situații de gol, am și reușit să înscriem două goluri. Știam că dacă primește gol Chiajna, în general a pierdut, nu a reușit să înscrie mai mult de un gol pe meci. Am controlat acest joc, iar, pe final, așa suntem noi obișnuiți, să tremurăm, dar e bine că nu s-a întâmplat nimic. E o opțiune serioasă în luptă cu un adversar care avea tot 22 de puncte, ca și noi. Deocamdată doar am deschis această etapă, mai sunt trei meciuri, încă trei finale. Nu am rezolvat nimic, dar e un prim pas”, a declarat Cristian Pustai la microfonul DigiSport.

Program etapa 16 Liga 2, sezon 2023-2024:

joi, 22 februarie 2024, ora 19:30

Concordia Chiajna – Ceahlăul Piatra Neamţ 1-2

sâmbătă, 24 februarie 2024, ora 11:00

CSC Dumbrăviţa – Unirea Slobozia – FRF.tv

Corvinul Hunedoara – CSM Slatina

CSM Reșița – Steaua

CS Mioveni – CSM Alexandria

CS Tunari – Unirea Dej

sâmbătă, 24 februarie 2024, ora 11:30

Chindia Târgovişte – Metaloglobus Bucureşti – DigiSport, PrimaSport

duminică, 25 februarie 2024, ora 14:00

Progresul Spartac – Gloria Buzău

duminică, 25 februarie 2024, ora 17:00

ACS Viitorul Târgu Jiu – CSC Şelimbăr – DigiSport, PrimaSport

luni, 26 februarie 2024, ora 17:00

FK Miercurea Ciuc – Campionii FC Argeş – DigiSport, PrimaSport

Vizualizări: 743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: