România a urcat în clasamentul FIFA după EURO 

România a jucat cu inima la EURO 2024, iar „Generația de Suflet” a reușit să-i facă pe fani să se bucure într-un moment în care situația din țară nu era roz. Ultima dată când am „spart” bariera fazei grupelor la un turneu final major s-a întâmplat în urmă cu 24 de ani, la EURO 2000.

„Tricolorii” au înregistrat un succes, o remiză și două eșecuri la Europeanul găzduit de Germania, ajungând până în faza „optimilor”. Olanda, cu marele Ronald Koeman la „cârmă”, a fost prea puternică pentru elevii lui Edi Iordănescu, dispunând de prima reprezentativă a României la scor de neprezentare în meciul de pe „Allianz Arena”. Prestațiile fotbaliștilor români de pe parcursul turneului final desfășurat pe tărâm german au urcat România în clasamentul mondial întocmit de cei de la FIFA.

România a urcat două locuri în clasamentul selecţionatelor masculine după parcursul său de la EURO 2024, unde a atins optimile de finală. Reprezentativa noastră ocupă locul 45 în ierarhia dată publicităţii de FIFA. Campioana mondială Argentina a rămas pe prima poziţie a acestui clasament după succesul său de la Copa America 2024, devansând Franţa, semifinalistă la EURO 2024.

Treapta a treia a podiumului este ocupată de Spania, care a făcut un salt de cinci locuri după ce a câştigat al patrulea titlu de campioană europeană din istoria sa, duminică la Berlin.

„Tricolorii” au înaintat două poziții, ajungând pe locul 45, cu un plus de 12.35 puncte față de momentul la care a fost dezvăluită ultima configurație (20 iunie), datorită rezultatelor de la Campionatul European. 

Vizualizări: 1,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: