Cum folosiţi eficient aparatul de aer condiţionat

Funcţionarea optimă a aparatului de aer condiţionat depinde vara de o serie de măsuri pe care nu trebuie să le ignorăm. Pentru ca aparatul de aer condiţionat să dea randament pe timp de vară, trebuie ţinem cont de reguli care să nu ducă la consum inutil de energie şi să nu deterioreze aparatul.

Funcţionarea optimă a aparatului de aer condiţionat depinde de o serie de reguli pe care le puteţi aplica pentru a răcori locuinţa în mod eficient. Filtrele trebuie curăţate periodic pentru că, dacă sunt îmbâcsite de praf pot duce la dezvoltarea unor probleme de sănătate şi îngreunează şi puterea de răcire a aparatului.

Recomandat este să curăţaţi filtrele de două ori pe an. Setarea temperaturii optime de funcţionare este foarte importantă. Nu numai că este mai sănătos ca diferenţa între temperatura de afară şi cea din interior să nu fie extrem de mare, dar setarea unei temperaturi optime, cuprinsă între 21 şi 25 de grade Celsius, nu suprasolicită aparatul şi răcirea se face mai rapid.

Reglarea temperaturii la o valoare mai mică de 24 de grade Celsius înseamnă şi o factură mai mare, pentru că pentru fiecare grad în minus consumul de energie creşte cu 5-7%.

Nu opriţi aerul condiţionat pe timpul zilei dacă nu sunteţi acasă. Specialiştii recomandă să lăsăm aerul condiţionat să funcţioneze întrega zi, dar setat la o temperatură plăcută, pe o treaptă de ventilaţie minimă, astfel încât să fie răcoare în mod constant.

Oprirea şi pornirea frecventă a aparatului de aer condiţionat, în dorinţa de a face economie, nu are rezultatul dorit. Casa nu are timp să se răcească pentru că se încinge de fiecare dată când oprim aerul, iar când este repornit aparatul consumă mai multă energie electrică pentru a răcori rapid încăperea încălzită.

Vizualizări: 1,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: