Trucuri de la grădinari pentru recolte bogate de castraveți
Castraveţii necesită o mare atenţie specială în perioada de început a verii când apar primele flori. Udarea şi fertilizarea acestora sunt foarte importante şi trebuie făcute corect.
La început, când plantele încep să crească, este mai bine să le udați dimineața, iar după ce înfloresc, seara. Lăsați apa să stea la soare, ca să nu fie prea rece. Dacă timpul este posomorât, nu trebuie să renunțați la udare, dar să le turnați mai puțină apă.
Dacă este o zi însorită și foarte caldă, trebuie neapărat să udați castraveții. Și nu faceți economie de apă, plantele pot absorbi până la trei litri de apă. Dacă nu sunt udate suficient, nu așteptați o recoltă prea bună.
Nu folosiți furtunul la udare deoarece fluxul puternic poate deteriora plantele. Și se recomandă să udăm doar solul, plantele nu trebuie să fie atinse. Puteți utiliza sticle de plastic, pe care să le puneți cu dopul în jos și vor umezi treptat solul. Această metodă nu va forma crustă pe sol. O altă idee este să faceți câte o gaură mică lângă fiecare plantă și să turnați apă în ea.
Este important să fertilizați corect castraveţii. Începem să le dăm îngrășăminte când apar primele frunze, deoarece au un efect benefic asupra plantelor. Pentru castraveți se recomandă tinctură de lumânărică în proporție de 1:10 sau gunoi de pasăre 1:25. Trebuie să le dați îngrășăminte cam o dată la două săptămâni, dar în porții mici. Va fi suficient să diluați 30-40 de grame de îngrășământ în 10 litri de apă curată. Odată cu apariția castraveților, doza de îngrășăminte trebuie dublată. Dacă aţi observat semne de arsură pe frunze înseamnă că ați depășit cantitatea admisibilă de îngrășăminte. Pentru a evita acest lucru se recomandă ca, după ce puneți îngrășământ, să udați plantele cu stropitoarea pentru a spăla soluția care a nimerit pe frunze.