Reacția lui Weber face din catastrofa de la Pinoasa un subiect politic

Politicienii generează dezastre prin deciziile lor proaste, iar apoi evită să se asocieze cu ele. Este cazul incidentului de la Pinoasa, unde doar printr-o minune nu au pierit oameni, subiect de care fug liderii Gorjului. 

Citește și reacția liderului PNL Gorj, Ion Iordache|

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a avut-o reacție după mai bine de trei zile de la incident. În declarația sa, Weber spune că… nu ar trebui să fie nicio reacție politică. În realitate, situația este una politică, deoarece toate deciziile luate în acest județ vin de la partid. La partid se numesc oameni, la partid sunt luate hotărâri care au impact asupra tuturor gorjenilor. ”Sper ca, după acest episod, să se ia decizii înțelepte pentru țară și pentru Gorj!”, încheie Weber, uitând, probabil, că în fruntea Guvernului este chiar șeful său de partid, Marcel Ciolacu.

Refuzând să aibă o declarație politică, Weber face politică și mută vina de la premierul Marcel Ciolacu la fostul premier Nicolae Ciucă. În fapt, vina nu este doar a celor care conduc acum în Gorj sau ministerul energiei, ci a celor care au condus în ultimii ani.

 „Nu este momentul să se creeze un subiect politic din această situație dezastruoasă de la Cariera Pinoasa, deși am văzut că unii lideri politici, responsabili în mare măsură de situația grea în care se află Complexul Oltenia, încearcă să se agațe și să profite de incident. Pagubele create de răsturnarea utilajelor și de prăbușirea malurilor sunt rezultatul lipsei de investiții din carierele Complexului Energetic Oltenia. Să ne reamintim că, inclusiv fostul premier, Nicolae Ciucă, după tragedia de la Cariera Jilț Sud, a cerut urgent un plan de investiții pentru a evita alte tragedii. S-a respectat această dispoziție?! Evident, nu! Ori, acum, când povestea se repetă, cred că ministrul PNL al Energiei trebuie să ia măsuri urgente privind capitolul destinat investițiilor și mentenanței”, a declarat Weber presei locale.

Cine credeți că sunt vinovați pentru ce s-a întâmplat?

Vizualizări: 2,914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: