Dovada că utilajele înghițite în carieră erau în activitate. CEO a mințit!

Deputatul USR Radu Miruță a prezentat dovezi care contrazic declarațiile oficiale ale Complexului Energetic Oltenia (CEO) și ale Ministerului Energiei în urma incidentului grav de la Cariera Pinoasa. Miruță acuză conducerea CEO și Ministerul Energiei de minciuni flagrante și de ascunderea adevărului. Compania și Ministerul Energiei trebuie să publice un raport în care să explice cum a ajuns să se închidă o carieră după un incident tehnic și cine sunt vinovații. 


Radu Miruță susține că a accesat informațiile electronice oficiale care arată raportul de funcționare zilnică și lunară a fiecărui utilaj din cadrul CEO. „Asta au vrut ei să ascundă cu orice preț”, declară Miruță, prezentând datele care demonstrează că utilajele afectate nu au fost retrase de două săptămâni, așa cum susțineau oficialii CEO și Ministerul Energiei.

Conform raportului electronic al companiei, realitatea arată că excavatorul 11 a funcționat 126 de ore în ultimele 14 zile, inclusiv în ziua incidentului, 2 august, când a operat timp de 11 ore, iar excavatorul 09 a funcționat 72 de ore, ultima dată pe 26 iulie.

„Ambele excavatoare prinse sub pământ au funcționat atunci când ei au mințit că erau retrase”, afirmă Miruță.

Compania a comunicat, oficial, că acestea erau retrase de 2 săptămâni.

Deputatul USR critică dur conducerea CEO și Ministerul Energiei, acuzându-i de incompetență și de minciuni nerușinate. „Nu au respectat normativele de lucru, nu au ținut cont de ceea ce spuneau specialiștii fără funcție politică, au încălcat registrele cu siguranța haldelor și au încălcat orice regulă ținând două excavatoare unul lângă altul, fără menținerea treptei, ceea ce a dus la prăbușirea malului și închiderea carierei”.

Miruță solicită demiterea urgentă a conducerii actuale a CEO, afirmând că aceasta și-a pierdut legitimitatea: „Gorjul are nevoie de această companie, România are nevoie de energia din banda de aici, dar compania are nevoie de oameni capabili să o conducă. Actuala conducere nu mai are legitimitatea să vină la serviciu și trebuie demisă urgent!”

Vineri seara, două utilaje de mare capacitate au fost înghițite de un mal de pământ la Cariera Pinoasa. 

Vizualizări: 4,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: