Utilajele înghițite de malul de pământ erau retrase din activitate sau nu? Deputat: Nicidecum, au dat cărbune joi

Un nou val de controverse a izbucnit în jurul alunecării de teren de la Cariera Pinoasa, care a dus la distrugerea a două excavatoare. În timp ce conducerea Complexului Energetic Oltenia susține că utilajele erau retrase și staționau de aproximativ două săptămâni, deputatul USR Radu Miruță îi acuză de minciună.

Deputatul USR Radu Miruță a reacționat vehement, acuzând conducerea CEO de minciună. „Conducerea CEO minte cu nerușinare! Au dat un comunicat cu privire la incidentul dezastruos de la Cariera Pinoasa, în care afirmă că utilajele afectate azi-noapte (n.r vineri noaptea), mastodonții prăbușiți din prostia conducerii, erau retrase de două săptămâni. MINT cu nerușinare în acte oficiale! Utilajele au exploatat cărbune joi, acum 2 zile”, a declarat Miruță.

Miruță a furnizat detalii precise despre activitatea utilajelor: „Excavatoarele prăbușite (excavatorul 09) și îngropate de mal (excavatorul 11) au dat cărbune joi, timp de 10 ore. Nicidecum retrase de 2 săptămâni cum minte CEO în încercarea de a ascunde alt gunoi sub preș. Cariera Pinoasa funcționa cu 4 excavatoare: 03, 07, 09 și 11. Numărul 07 decoperta steril în partea de sus, 03 funcționa 2-3 ore pe zi fiind într-un strat subțire. Excavatoarele 9 și 11, cele acum afectate, erau în stratul gros, exploatând cel mai mult cărbune”.

Deputatul USR susține că există dovezi clare care demonstrează că utilajele au fost în funcțiune recent: „Dovada minciunii iresponsabile a șefilor din CEO e simplă: graficul de cărbune din ultimele 2 săptămâni și consumul de energie electrică din carieră, care ilustrează evident că aceste utilaje au mers, au produs (altele nu aveau care), iar ei nu au avut capacitatea să evite acest dezastru previzibil”.

Un raport complet ar trebui să fie făcut public zilele acestea.

Vizualizări: 3,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: