Iordache: Nu cred că cineva va păți ceva după dezastrul de la CEO. Așteaptă o demisie din bun simț

Liderul PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a declarat că vinovați pentru ce s-a întâmplat la Cariera Pinoasa sunt cei in conducerea companiei pentru că nu respectă tehnologia de lucru și nici siguranța locurilor de muncă ale salariaților. Mai departe, din punct de vedere politic, sunt doi oameni care să-și asume responsabilitatea și să facă ceva, ministrul energiei și primul ministru, a declarat Iordache. Senatorul așteaptă și o demisie: a lui Cosmin Trufelea, membru PNL.


Pentru că a fost nevoie de curent și cărbune au dat înainte fără să se ocupe, a declarat Iordache la Radio Infinit.

El a declarat că actuala conducere a fost numită pe criterii de obediență și aduce aminte că a tras semnale de alarmă că selecția directoratului CEO s-a făcut ilegal. El crede că nimeni nu va păți nimic după dezastrul de la Pinoasa, din moment ce conducerea companiei și a ministerului au comunicat deja că a fost din cauza secetei. ”Dacă înainte de a stabili vinovați s-au exprimat că s-au întâmplat lucrurile natural, nu are legătură cu ei, știm rezultatul… Sper că dl ministru să nu ia de bun ce spune compania”, a precizat Iordache. 


Iordache mai spune că primul care ar trebui să demisioneze este Cosmin Trufelea, membru în Directorat responsabil cu activitatea din minerit. Trufelea este membru PNL, însă în Directorat a fost susținut și de PSD. 

”Sunt niște oameni care mint cum respiră și nu-și doresc să facă lucruri pentru companie și județ. Apare încă problemă că respectivă carieră nu mai poate să funcționeze, chiar acum când putea să fie în piață. Cel care este primul vinovat sunt cei din management, cel care a avut responsabilități pe coordonarea activității miniere, și anume Trufelea. Este cel care trebuie să plece primul sau, dacă au bunul simț, să-și dea demisia. Vreau să văd dacă se întâmplă asta”, mai spune Ion Iordache.

Vizualizări: 3,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: