Primar PSD nemulțumit de cum sunt împărțite fondurile 

Primarul comunei Glogova, Gheorghe Alpredi, este nemulțumit de modul în care sunt împărțite fondurile pentru localitățile care nu sunt dezvoltate economic.

Acesta susține că aceste Unități Administrativ-Teritoriale (UAT) sunt defavorizate, astfel încât ajung în situația să nu găsească fondurile necesare cofinanțării unor proiecte: „Aș face un apel la guvernanți, să fie foarte atenți la împărțirea bugetului alocat UAT-urilor fără venituri proprii. Multe UAT-uri au avut șansa să aibă pe teritoriul lor niște capacități miniere de unde le intră în cont bani din redevențele miniere, din acest an,  cote din impozitul pe salariu, impozitul pe venit. Sunt alocări destul consistente și de mari și nu ar trebui să creeze între noi niște dezechilibre majore. Cei care nu avem venituri ne este foarte greu să asigurăm cofinanțările la cheltuielile neeligibile, pentru realizarea acestor proiecte. 

De exemplu, pentru restaurarea Casei Glogoveanu, avem cheltuieli neeligibile de 880.000 de lei, ceea ce înseamnă o sumă destul de mare“, a spus primarul din Glogova, la o emisiune de la Radio Accent.

Vizualizări: 929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: