Sărbătoare de 30 de ani de la începuturile Radio Târgu Jiu!

Primul post de radio care a funcționat în Gorj după revoluția din 1989 a fost Radio Târgu Jiu, iar cei care au pus bazele radioului, ajuns extrem de popular în acea vreme, au organizat o întâlnire a fostelor voci de radio ale perioadei de după 1994. Evenimentul a avut loc vineri seara și a reunit realizatori de emisiuni din acea perioadă și colaboratori ai postului de radio.

Radio Târgu Jiu a ajuns la vârsta de 30 de ani iar primul radio local ce a fost ascultat de gorjeni după revoluție a organizat o reunire a fostelor voci de radio de la începuturile acestei aventuri. Cei care au pus bazele radioului, care emitea în 1994 pe frecvența 66,92, iar ulterior pe 97,9, s-au reunit, vineri,27 septembrie 2024, în Salonul de Protocol al Restaurantului Ambasador din Târgu Jiu unde au aniversat cei 30 de ani de existență a Radio Târgu Jiu, prima instituție media de acest fel din istoria Gorjului, după cum a informat unul dintre participanții la eveniment, cronicarul Dorin Brozbă, fost colaborator al Radio Târgu Jiu în perioada de începuturi.

„Drumul său a pornit cu primele semnale în eter, atunci, la 26 septembrie 1994, când o mână de oameni, plini de ambiție și de inițiativă, au trecut oficial Gorjul în branșa herțiană, în așa fel încât mii de oameni să aibă repede acces la informație și la tot ceea ce este frumos în activitatea de zi cu zi”, a descris cronicarul, în stilul caracteristic, în care a adus la lumină multe cărți dedicate oamenilor sau locurilor din Gorj, vorbind în câteva cuvinte și despre emoțiile evenimentului: „Emoțiile participanților de aseară, trecuți de-a lungul vremii pe la această adevărată școală de profesioniști au fost mari și pline de sensibilitate, fapt ce ne-a confirmat încă odată, nouă, celor mai vechi pe această lume, că atunci când pui suflet și dragoste în ceea ce faci, bucuriile de excepție îți vor rămâne mereu, acolo, într-un colțișor ales al sufletului. Felicitări pentru găzduire șefilor  speciali de la Restaurantul Ambasador, totodată și proprietarii actuali ai Radio Târgu Jiu, precum și domnului inginer Ovidiu Popescu, fostul director al Radio Târgu Jiu, din anii 2000, același om energic și plin de inițiativă organizatorică!”

Publicistul Dorin Brozbă a fost colaborator al Radio Târgu Jiu între anii 1996-2001 și a realizat emisiunea „Sfatul cavalerului”. 

Printre cei care au lucrat de-a lungul timpului la Radio Târgu Jiu se numără voci de radio de excepție, care au promovat între timp la nivel național, precum Nono Semen, în prezent la Digi FM, Claudiu Cârțână de la Rock FM, Diana Antohe de la KISS FM, Cora Popeangă sau Cătălin Măruță de la Pro TV. 

Despre evenimentul memorabil a scris, cu emoție, pe pagina sa și jurnalista Gabriela Mladin, cea care a început presa tot la Radio Târgu Jiu: „Seara trecută, oamenii care au pus umărul la înfăptuirea Radio Târgu Jiu, la menținerea lui timp de 30 de ani, s-au întâlnit pentru a sărbători asta la Restaurant Ambasador. Au fost mulți care au venit și de la sute de kilometri distanță. Nu aveau cum să rateze un astfel de moment, plin de încărcătura emoțională. … Din păcate, revederea de aseară a fost și fără Nelu Dumitru, Viorel Gârbaciu, Relu Șuță…

Nimeni nu contestă că Radio Târgu Jiu a fost un fenomen fără de care comunitatea noastră ar fi fost mai săracă. Proiectul media, gândit de Ovidiu Popescu, va dăinui ani și ani, a făcut istorie, iar flacăra aprinsă cu 30 de ani în urmă nu va fi stinsă de cei care dețin acum Radio Târgu Jiu. Îi cunosc, le cunosc încăpățânarea și dorința de-a nu lăsa să dispară frumusețea acestui proiect. 

Pentru mine, Radio Târgu Jiu a însemnat tinerețea mea, a fost un pansament pentru sufletul meu și un loc în care mi-am descoperit pasiunea. Dacă închid ochii, aud și acum vocile acelor unde, de la știri până la DJ și emisiuni.  Am lucrat la departamentul de marketing, când se făcea marketing, apoi la departamentul de știri, în noua echipă.  Dacă n-ar fi existat Radio Târgu Jiu, personal, aș fi fost cu mult mai săracă. De aceea, mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest fenomen!"

Participanții la eveniment nu i-au uitat nici pe cei trecuți în neființă între timp, mult prea devreme, precum Nelu Dumitru, unul dintre fondatorii radioului, Aurelian Iuluis Șuță sau neuitatul Viorel Gârbaciu de la „Curtea cu prieteni!”

Galerie foto




Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: