Cine a câștigat derby-ul gorjean din Liga 3!

Derby-ul gorjean al echipelor din Liga 3 a avut loc vineri, la Fărcășești și a fost adjudecat de echipa gazdă. Scorul a fost 1-0 dar meciul a fost unul disputat în care cei de la Gilortul ar fi putut avea câștig de cauză dacă nu aveau mare ghinion. 

Derby-ul gorjean de la Fărcășești s-a încheiat până la urmă cu victoria la limită a gazdelor, scor 1-0, echipa din Fărcășești având un parcurs bun în acest debut la Liga 3. Și elevii lui Alex Stoica au jucat foarte bine timp de 75 de minute, dar au explicat în cronica de meci că au avut ghinion și au acuzat și arbitrajul. 

„Centralul Horvat nu a fost impresionat de lovitura primită de Bucur (21') în suprafața de pedeapsă a vulturilor și nici de urmele de pe fața lui Rădulescu (27'), făcute de un adversar în careul gazdelor și a închis ochii în loc să dicteze penalty pentru Gilortul. Jucătorul Gilortului avea să fie scos cu ambulanța de pe teren după 6 minute, iar apoi a primit îngrijiri minute bune pe marginea terenului”, explică acuzațiile la adresa arbitrajului cei de la Gilortul care consideră că au dominat jocul:”Ocaziile cu adevărat mari au aparținut Gilortului. Rădulescu (22') șutează la poartă și Bălășoiu respinge în față. Tot Rădulescu (26') trimite sub transversală și Bălășoiu deturnează mingea în corner. Bucur (36') prinde poarta gazdelor și, eroul gazdelor, scoate cu piciorul. Mitrache (38') nimerește bara din stânga porții apărată de Bălășoiu. Martin (54') trimite cu capul lângă bara din dreapta porții gazdelor și Bălășoiu scoate în corner. Avrămescu (57') șutează la câțiva centimetrii de rădăcina porții gazdelor. Bucur (59') șutează, Bălășoiu respinge în față, tot Bucur reia, dar mingea îl lovește pe Voinescu și iese în corner. Supărat pe ratările elevilor lui Alex Stoica, zeul fotbalului își întoarce fața de la jucătorii Gilortului. Foresti (75') trage un semnal de alarmă la prima ocazie de gol a gazdelor. Așa cum se întâmplă de obicei în fotbal, ocaziile se răzbună. Gazdele beneficiază de o lovitură liberă, mingea ajunge cu noroc la Nwabueze și acesta înscrie cu un șut din apropierea punctului cu var. După gol, jucătorii Gilortului se aruncă în atac. Avrămescu (90'+1) încearcă să smulgă măcar un punct, trage la poartă, dar Bălășoiu reține. Ghinionul îi urmărește pe jucătorii Gilortului și la ultima fază de joc. Șutul lui Brujan (90'+2) lovește bara exterioară a porții gazdelor”.

Concluzia învinșilor a fost că echipa lor a făcut unul din cele mai bune jocuri ale startului de campionat dar „fotbalul se joacă pe goluri și pe noroc!”

Vulturii Fărcășești – Gilortul 1-0 (0-0) 

A marcat: Samson Nwabueze (84').

Cartonașe galbene: Voinescu/Dănescu.

Vulturii: Bălășoiu – Bloțu (68' Foresti), Nwabueze, Voinescu, Prunaru (46' Mainerici) – Tărăbîc (46' Bubuioc) – Marin (68' Duță), Preoteasa (cpt), Scurtu, Peia – Berescu (82' Șitoianu).

Rezervă neutilizată: Oiță. 

Antrenor: Cătălin Bucă.

Gilortul: Iuțalîm – Mitrache (90' Marica), Dănescu,  Gheorghe, Martin – Avrămescu (cpt), Oprișa (90' Brujan) – Bucur (68' Săulescu), Vespe, Rădulescu (33' Lazăr) – Roncea (68' Viespe). 

Rezerve neutilizate: Spînu – Siewe, Sandu, Urlan. 

Antrenor: Alex Stoica. 

Arbitru: Pavel-Adrian Horvat (Deva).

Asistenți: Lucian Armeanu (Pui), Alexandra-Mihaela Cîrdei (Hunedoara).

Rezervă: Florin Roman (Deva).

Delegat de joc: Marian Cătănescu (Craiova).

Observator de arbitri: Răzvan Nistoran (Reșița).

Galerie foto


Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: