Ponta, consilierul onorific al lui Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit consilier onorific pe fostul prim-ministru PSD Victor Ponta. Fostul președinte al PSD a cochetat cu AUR, în ultimul an, și declara, în februarie, după o întâlnire cu George Simion, că este „deschis să sprijine, pe zona economică, orice proiect al PSD sau AUR”

Acum, Ponta spune că vrea să îl „ajute” pe Marcel Ciolacu, care s-a „purtat foarte frumos cu el” și că relația cu George Simion s-a încheiat. Despre o revenire în PSD, Ponta spune că nu a disutat cu Ciolacu, dar că el e social-democrat și e normal să își dorească asta.

Decizia privind „acordarea calităţii de consilier onorific al prim-ministrului lui Victor-Viorel Ponta în domeniul relaţiilor economice internaţionale” a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Victor Ponta a spus că îl va consilia pe Marcel Ciolacu strict pe probleme economice și că nu va fi remunerat pentru această functie.

„Cred că relațiile pe care le-am construit în ultimii ani pe plan extern îl vor ajuta pe Marcel Ciolacu în acest sens, să devină un premier cunoscut pe plan extern, cu partenerii economici și din afara UE”, a mai afirmat fostul lider al PSD, scrie Hotnews.

Chestionat, de asemenea, dacă se întoarce în PSD, Victor Ponta a spus că nu a discutat cu Marcel Ciolacu despre asta, colaborarea sa cu premierul fiind „strict pe zona economică”:

„Eu sunt un social-democrat și lumea mă știe și mă asociază cu PSD. Așa cum ceilalți colegi de la Pro România au fost preluați și numiți de PSD în diverse funcții publice, domnul Țuțuianu, domnul Neacșu...

Noi am fost dați afară din PSD de Dragnea. E normal să ne dorim întorcerea în PSD”.

În septembrie anul trecut, Marcel Ciolacu spunea, vorbind despre predecesorii săi la conducerea PSD, că Victor Ponta „a guvernat bine România, a fost un prim-ministru bun”, iar pe Liviu Dragnea l-a catalogat drept „un organizator de excepţie”. El spunea însă despre Ponta și Dragnea că „au făcut anumite greşeli greu de reparat”.

Vizualizări: 1,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: