PSD Gorj revine asupra comunicatului legat de transferul celor 300 de liberali. PLUS Reacția PNL Gorj

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a făcut vineri o conferință de presă în care a dorit să sublinieze că nu s-a înscris în PSD, încă, primarul Marcel Romanescu, cel care conducea până în luna mai PNL Târgu Jiu. Într-un comunicat de presă transmis joi seara, târziu, PSD Gorj anunța că s-au înscris în partid aproape de 300 de liberali ”împreună cu întreaga conducere a fostei organizații municipale a PNL”. Imediat a venit și întrebarea dacă și primarul din Târgu Jiu Marcel Romanescu a trecut la PSD, așa cum se vehiculează de la mai multe luni. Încă nu, transmite PSD Gorj. 

Interesant este că Mihai Weber, liderul PSD Gorj, a adoptat, în conferința de presă, expresiile primarului liberal și condamnă decizia PNL Gorj de a dizolva organizația municipală. PNL Târgu Jiu condusă de Romanescu era o ”organizație performantă” iar acesta este ”singurul primar de municipiu din Oltenia a PNL”. 

”Cred că se impun niște clarificări la ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri în sensul că la organizația PSD a municipiului Târgu Jiu, în cadrul biroului Politic, au fost primiți un număr de aproape 300 de membri ai organizației PNL Târgu Jiu. Ei se alătură celor câteva zeci ale fostei conduceri al PNL Târgu Jiu, mai puțin aleșii locali”, a spus Weber. Aleșii locali îsi pierd mandatul dacă semnează adeziune la alt partid. ”Domnul Romanescu este deocamdată membru PNL. (…) Discutam la vremea respectivă (n.r- la alegeri)”, a mai spus Weber. 


Mai departe a fost o discuție legată de veridicitatea afirmației că 300 de liberali au trecut la PSD. PNL Gorj a comunicat prin secretarul general Gabriela Târsu că așa cum arată baza de date a organizației municipale, în mandatul lui Marcel Romanescu nu au fost niciodată 300 de membri, plătitori de cotizații. ”PNL poate dovedi că la momentul la care Marcel Romanescu era președinte al organizației, în baza de date a organizației PNL Târgu Jiu erau înregistrate 164 de persoane. De asemenea, niciodată nu au fost plătite cotizații de către 300 de persoane. În fapt, rămâne întrebarea cum de a organizat PNL Târgu Jiu alegeri pentru președinte fără ca toate persoanele care au fost delegate să voteze la conferință să fie membre PNL și să demonstreze plata cotizației, așa cum prevede Statutul. În concluzie, PSD comunică un număr de 300 de membri pe care organizația PNL Târgu Jiu, în mandatul lui Marcel Romanescu, nu i-a avut niciodată oficial”.


Liderii PSD au apărut în conferință de presă având pe masă un teanc de hârtii despre care s-a spus că sunt adeziunile celor noi înscriși însă nu au permis ziariștilor să le vadă. ”Din câte ni s-a spus acești oameni au făcut parte din Organizația PNL Târgu Jiu. Că or mai fi și de la județ, nu știu”, a mai spus Weber.


Când s-au solicitat nume, Weber a dat numele lui Adrian Dăianu, mâna dreaptă a lui Romanescu în primărie. Dăianu este șeful Edilitara, companie din cadrul primăriei. Dăianu a devenit și vicepreședinte PSD Târgu Jiu. 


Pentru că jurnaliștii întrebau cine sunt cele 283 de persoane, acesta fiind numărul oficial comunicat în conferință, a intervenit și deputatul Claudiu Manta care a spus că ”sunt oameni care vin la partid dar care nu au adeziune”. 


Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a declarat că PSD transmite informații false: “Nu a plecat nici un om. Este o minciună marca PSD, un partid al minciunii şi al dezamăgirii, vă spun cu toată responsabilitatea. Eu sunt preşedinte de puţin timp, nu am cunoscut acest partid, dar acest partid care în teritoriu, acum, în loc să aibă preocupări ale zilei, preocupări ale oamenilor, preocupări a ce se întâmplă şi ce face această guvernare acum, astăzi, care bâjbâie prin conducerea PSD şi nu are soluţii, creează astfel de subiecte ca să distragă atenţia de la problemele reale. Vă spun încă o dată nu este nimic adevărat”.  


Totodată, potrivit reprezentanților PNL Gorj, PNL Târgu Jiu, organizație condusă interimar de Iulian Popescu, este constituită și în plină construcție, a fost validat Biroul Permanent Local al PNL Târgu Jiu. În ultima ședință, de miercuri, 16 august, au fost stabilite comisiile de lucru și au fost validate peste 120 de adeziuni în PNL Târgu Jiu. 

Galerie foto


Vizualizări: 3,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: