Propune desființarea a două instituții de cultură din Gorj

Consilierul Județean din partea PMP,  Nicolae Davitoiu, propune desființarea a două instituții de cultură, Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului” și Școala Populară de Artă, și reunirea acestora sub egida Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Consilierul județean Nicolae Davitoiu a declarat că a depus un proiect pentru comasarea a trei instituții de cultură din subordinea Consiliului Județean Gorj, care presupune ca două dintre acestea să treacă sub administrarea Centrului de Cultură. Proiectul vine în contextul în care există în dezbatere o ordonanță a Guvernului care propune comasarea instituțiilor care au sub 50 de angajați.

Consilierul Davitoiu a evidențiat că cele trei instituții vizate de propunere au ca obiectiv comun promovarea și păstrarea culturii tradiționale din Gorj: ”Instituțiile de cultură din Gorj, mă refer la cele din subordinea Consiliului Județean, se pot reuni sub o singură egidă, a Centrului de Cultură de Promovare și Păstrare a Tradițiilor Populare Județene. Este o idee pe care eu am propus-o. Este de fapt un proiect de hotărâre pe care eu l-am propus de mai multă vreme și l-am înaintat forurilor județene, Consiliului Județean, dar văd că până în momentul de față nu s-a luat nicio măsură, dar se pot comasa destul de ușor, pentru că toate cele trei direcții, adică mă refer la doi, la Doina Gorjului, Direcția de Promovare și Păstrare a Culturii Tradiționale și Școala Populară de Artă au ca obiect de activitate, în final, promovarea și păstrare a culturii tradiționale din Gorj”.


Centrul de cultură Gorj, instituția care este propusă pentru a prelua celelalte două activități, nu are un director cu concurs fiind un litigiu cu pentru acest post. A fost organizat concurs, a fost declarat un câștigător, după care s-a revenit asupra deciziei pe motiv că proiectul de management fusese plagiat. Director interimar este Pompiliu Ciolacu. 

Vizualizări: 5,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: