Un primar declară că un aerodrom ”dezavantaja total comuna”

Primarul din Stănești, Constantin Bicheru, nu mai poate scăpa de eticheta primarului din Gorj care a refuzat să construiască un aerodrom pentru întreg județul, pe teritoriul comunei pe care o conduce. 

În 2021, a existat o posibilitate certă de finanțare a unui aerodrom în Stănești, însă autoritățile locale și județene au tras de timp, invocând diverse motive, până nu s-a mai putut face nimic.

La vremea respectivă, primarul Bicheru a declarat public faptul că cetățenii nu sunt de acord să folosească izlazul pentru aerodrom, deoarece au animale.


Fostul aerodrom din Stănești este acum izlaz comunal pentru păscutul animalelor din comună, doar că în localitate nu prea mai sunt animale. 


Întrebat despre posibilitatea ca acest câmp să devină aerodrom, primarul Bicheru a declarat că așteaptă oferte mai bune. ”A fost la un moment dat o variantă cu acest aeroport. Condițiile care care au fost cumva prevăzute la acel moment dezavantaj total comuna și am considerat că așteptăm alte oferte care să fie și în avantajul comunei, nu doar în dezavantaj”, a declarat acesta la TV Sud.

Liberalul Iulian Popescu, actualul prefect de Gorj, identificase o oportunitate de finanțare a unui aerodrom, dacă terenul era dat în administrarea Aeroclubului României, instituție care urma să acceseze această finanțare. Nu a fost însă susținere de la nivel local. 


Construirea unui aerodrom în Gorj ar fi însemnat o deschidere uriașă pentru dezvoltarea  altor activități economice în întreg județul, nu numai în Stănești, dar primarul crede că era un dezavantaj. 

Galerie foto


Vizualizări: 5,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: