Pericolul nu a trecut în cariere. „E risc să cadă malul din nou!”

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au finalizat verificările în carierele din Complexul Energetic Oltenia. Au găsit multe nereguli așa că au dat amenzi în valoare de 50.000 de lei. 

Cele mai mari probleme privesc monografia de lucru care nu e respectată peste tot și nici documentația tehnică. E motivul pentru care și inspectorii de muncă admit că încă e pericol în cariere, iar alunecarea de teren din Cariera Pinoasa ar putea să se repete.

„Au fost efectuate controale în toate carierele Complexului Energetic Oltenia care își desfășoară activitatea pe raza județului Gorj. Au fost aplicate amenzi de 50.000 de lei. Deficiențele, aproape în toate carierele, sunt nerealizarea măsurilor dispuse anterior cu privire la modului de exploatare minieră atât monografia de lucru, cât și documentația tehnică la executarea lucrărilor. Sunt anumite riscuri ca malul să cadă din nou. Inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni urmând ca angajatorul să se conformeze”, a afirmat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj, la Radio Infinit. 

Romanescu a mai declarat că vor mai fi făcute verificări pentru ca inspectorii să se asigure că măsurile dispuse vor fi respectate. Controalele au fost făcute după ce, la începutul acestei luni, două excavatoare s-au făcut praf după ce au fost înghițite de pământ. Doar o minune a făcut ca alunecarea de teren să nu ia vieți omenești. 

Vizualizări: 1,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: