Directorul Diviziei Miniere: Nu există prejudiciu la Pinoasa, cariera funcționează

Directorul Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia, Constantin David, a declarat pentru Pandurul că nu există un prejudiciu după incidentul de la Cariera Pinoasa. El a mai spus că nu este blocată cariera, ci se lucrează în altă zonă.


La 20 de zile de la alunecarea de teren din Pinoasa, când un deal s-a prăvălit pentru două excavatoare de mare capacitate, lucrurile stau la fel în teren. Toanele de steril sunt tot acolo, peste utilaje. Directorul explică faptul că nu se poate intra în zona după decizia Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, care a decis să izoleze acel perimetru. Acesta a declarat că va cere o derogare la ITM pentru a începe efectuarea lucrărilor de pregătire.


David susține că nu este afectată producția în carieră deoarece zona afectată era pe închidere, dar că sunt utilaje pe care se lucrează în altă parte. El afirmă că zăcământul din zona respectivă se terminase oricum.

"Ce trebuie să fie foarte clar și să știe toată lumea este că această carieră funcționează, este activitate într-o altă zonă. Era în faza de închidere. Acolo era o zonă care nu mai fusese excavată de 20 de ani, mai aveam o treaptă. (…) Nu este un prejudiciu pentru că abzeterul și un excavator sunt afectate 5%, iar de pe celălalt excavator o să recuperăm tot ce se poate recupera, după procedurile noastre. Dar asta vreau să fie clar, că funcționează cariera, oamenii au de lucru”, a spus directorul Diviziei Miniere. 

El a mai spus că sunt în lucru mai multe expertize, una făcută de CEO, alta de ITM Gorj.

Vizualizări: 4,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: