Primar: De la anul vine greul, cariera e pe închidere

Autoritățile locale din comuna Urdari, dar și sătenii asistentă neputincioși la închiderea singurei cariere de cărbune rămasă în comună. Bugetul local va fi afectat începând de anul viitor și nu mai puțin de 600 de localnici angajați la Cariera Peșteana Nord speră să nu rămână fără loc de muncă.




"Acum stăm bine, dar de la anul nu se știe", a fost răspunsul primarului din comuna Urdari întrebat de situația financiară a comunei. Activitatea minieră de aici este pe final, iar edilul se gândește că bugetul localității va avea se suferit. Asistă neputincios și cu părere de rău la scoaterea utilajelor de carieră.


"De la anul viitor va veni greul pentru noi. Cariera Peșteana Nord mai funcționa la noi dar acum este pe final, pe închidere. Au scos deja două excavatoare și mai au trei. Se lucrează pentru încheierea ei. Noi primeam anul redevență de 12.000 de lei. Ne ajutau banii ăștia. Sunt 600 de oamenii care vor fi redistribuiți la alte cariere. Așa li s-au promis. Eu sper să nu rămână pe dinafară. Aici se termină cu activitatea minieră in comuna Urdari", a declarat primarul Mihai Calotă.

Vizualizări: 5,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: