Sectorul afectat din cariera Pinoasa, închis de ITM Gorj - update

Update 16:13: ITM Gorj a revenit cu un punct de vedere care să clarifice decizia de inchidere a activității. "Ca urmare a verificărilor efectuate cu ocazia cercetării incidentului periculos produs în data de 02.08.2024, în jurul orelor 21:30, la Sectorul Pinoasa al Carierei Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia S.A., soldat cu avarierea mai multor echipamente de muncă în urma unei alunecări de teren, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniul securității și sănătății în muncă au sistat, ieri, în data de 06.08.2024, activitatea de funcționare în zona cuprinsă și afectată de alunecarea de teren din cadrul acestui sector", a comunicat ITM Gorj.

Stire inițială: Inspectorii de muncă au decis sistarea activității la Sectorul Pinoasa, potrivit unui anunț făcut în presa locală de inspectorul șef al ITM Gorj, George Romanescu.

Reamintim că vineri, 2 august, spre seară, un mal de pământ a luat-o la vale, distrugând două excavatoare miniere de mare capacitate și alte utilaje. Salariați nu erau în zonă, pentru că deja de ore bune erau semne că alunecarea de teren se va produce.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, spune că a fost ”un incident nefericit pe care nimeni nu și l-a dorit”, dar că important este că nicio persoană n-a pățit nimic. Căldărușe afirmă că s-a deplasat un volum foarte mare de pământ, ”ceva neprevăzut”.

Ministrul Sebastian Burduja, de la Energie, dădea asigurări acum două zile că activitatea de la Pinoasa va continua, pe celelalte fronturi de lucru. Asta deși încă nu au fost făcute expertize care să arate dacă perimetrul mai poate fi exploatat în siguranță sau nu.

Vizualizări: 4,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: