Gorjenii care au culturile afectate de secetă pot solicita despăgubiri 

Proprietarii de culturi agricole înființate în primăvara acestui an, care au avut de suferit din cauza secetei, pot solicita despăgubiri. Pot obține bani de la stat cei care au culturile afectate în procent de peste 30%.




Specialiștii din cadrul Direcției Agricole Gorj fac vizite frecvente la culturile din județ, pentru a verifica dacă din cauza lipsa precipitațiilor dar și a temperaturilor extrem de ridicate, acestea au avut de suferit.


"Avem comisii formate la nivelul Direcției Agricole care se deplasează în teren pentru a vedea în ce stadiu sunt culturile. Se pare că porumbul și floarea soarelui sunt afectate de secetă, iar pagubele diferă de la o cultură la alta. Cei de la Guvern au dat niște cifre pentru despăgubiri, însă nu s-a stabilit cuantumul despăgubirilor", a declarat Valentin Priporeanu, directorul Direcției Agricole Gorj 


Solicitările pentru despăgubirea culturilor afectate se depun la primării și apoi sunt înainte spre analiză Comitetului pentru Situații de Urgență pentru evaluarea pagubelor.


"Din ce ni s-a comunicat de la Prefectura Gorj, am înțeles că se vor da despăgubiri la oamenii care au culturile afectate de secetă, dar peste 30%. În plus se vor solicita și de la APIA situații, că se pare că numai cei care au culturile înregistrate vor fi despăgubiți. Sunt multi oameni care nu au dosare la APIA și au culturile afectate. Vor veni comisii în teren să evalueze pagubele, dar vă spun că este dezastru la culturile de porumb și floarea soarelui. Dacă ar primi bani de la stat ar fi o gura de oxigen pentru săracii oameni care au muncit degeaba", a declarat primarul din Turburea, Ion Bârcă.

Vizualizări: 1,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: