CE Oltenia încheie contracte pentru 2025. Cu cât vinde megawattul

Complexul Energetic (CE) Oltenia, singurul producător de energie electrică pe bază de cărbune, a vândut marți, pe piața de contracte bilaterale, energie electrică cu livrare anul viitor la prețuri de peste 550 de lei/MWh. Pe moment, CE Oltenia are o problemă serioasă de a asigura cărbunele, după ce două utilaje au fost înghițite de pământ, în urma excavărilor cu nerespectarea tehnologiei. 

Pe 6 august, CE Oltenia a oferit patru pachete de energie electrică cu livrare în bandă, fiecare având o putere de 5 MW, pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2025, pe piața de contracte bilaterale – versiunea Licitație Extinsă Flex. În total, aproximativ 175 GWh.

Producătorul a cerut un preț de 550 de lei/MWh pentru fiecare pachet și a primit o singură ofertă de cumpărare pentru fiecare, din partea Nova Power and Gas, un furnizor român de energie electrică și gaze, parte a grupului E-Infra, deținut de omul de afaceri Teofil Mureșan.

Prin această tranzacție, Nova Power and Gas și-a asigurat energia necesară, iar CE Oltenia a obținut între 552 și 554 de lei/MWh.

Vizualizări: 2,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: