Cum au ajuns doi frați din Târgu Jiu actori într-un film istoric
Doi adolescenți din Târgu Jiu joacă în rolurile principale din filmul istoric „Gata oricând“, care are ca temă Lupta de la Podul Jiului din Primul Război Mondial.
Filmul „Gata Oricând!“ are ca protagoniști cercetașii care au luptat la podul Jiului.
Barbu Siviu Tripăduș, co regizorul filmului „Gata Oricând!“, a povestit pentru Adevărul cum i-a găsit pe cei doi tineri din Târgu Jiu: „La Hollywood castingul la un astfel de film se face cu 6 luni înainte și ai la dispoziție o bază uriașă, unde poți să descoperi actorii de care ai nevoie. La noi, de unde să găsești actori care să poată interpreta rolurile unor cercetași de 15 ani? Nu aveam timp mult la dispoziție, pentru că noi am filmat Gata Oricând! aproape în totalitate, la exterior. Ori, cine face film știe ce înseamnă asta. Depinzi de lumină, de natură, de vreme și de Dumnezeu. Am găsit pentru unul dintre rolurile secundare un băiat din Târgu Jiu. Dar, pentru ceea ce aveam nevoie… nimic. Am întrebat așa, din întâmplare pe băiat dacă nu are niște prieteni care să vină la probe. Puștiul ne-a răspuns că sunt 6 frați acasă și atunci i-am zis să vină toți. Am avut surpriza ca printre acești frați din Târgu Jiu să-i găsim pe actorii de care aveam nevoie pentru rolurile principale, tineri între 15-18 ani pentru care am și scris scenariul. Culmea este că băieții sunt și talentați, dar sigur că s-a lucrat cu ei. L-am avut pe partea de actorie pe Slava Lambriș care a lucrat cu ei pe partea de dicție, de actorie. Frații Emanuel și Robert Cercelaru sunt din Târgu Jiu și interpretează rolurile principale”.
Barbu Siviu Tripăduș a povestit și cu ce probleme s-a confruntat: „Figurația a fost o mare problemă. Pentru că fondurile erau puține, oamenii spuneau că vin la filmare și nu se mai prezentau. Știam că vin 200 și ne trezeam cu 80. Totul trebuia planificat la virgulă, pentru că dacă nu respectam programarea riscam să ne plece directorul de imagine, echipa de la machiaj. Am găsit recuzita, o parte chiar în satele de lângă Târgu Jiu, dar am luat și de la Muzeul ASTRA din Sibiu. Am filmat la Muzeul Curtișoara unde chiar am reușit să surprindem România de acum 100 de ani. A fost o nebunie, dar acum la final abia așteptăm premiera ca publicul să vadă un film așa, ca pe vremuri”, a spus Tripăduș pentru Adevărul Live.