Ce substanțe interzise a consumat actorul Toma Cuzin
Judecătorii de la Sectorul 1 au motivat sentința prin care actorul Toma Cuzin a fost condamnat ieri pentru că a condus fără permis și după ce a consumat substanțe psihoactive.
Potrivit rechizitoriului, la data de 30 mai 2018, în jurul orei 15.40, Cuzin a fost oprit de către organele de poliție la intersecția str. Brăilița cu Calea Dudești, în sectorul 3. Actorul avea la acea dată suspendat dreptul de a conduce mașina.
Pe 20 noiembrie 2018, în jurul orei 13.05, Cuzin a fost din nou surprins la volan, tot în sectorul 3, având la acel moment dreptul de a conduce suspendat și fiind sub influenţa unor substanţe psihoactive (THC, THC-OH, MDMA şi MDA şi benzoilecgonină).
“Anterior momentului acestei depistări de către organele de poliție, inculpatul consumase substanțe psihoactive. După legitimarea inculpatului și verificarea acestuia în baza de date privind evidența persoanelor, organele de poliție au constatat că acesta figura cu mențiunea că permisul de conducere este reținut. Întrucât inculpatul a comunicat organelor de poliție că în urmă cu o lună fusese depistat la scurt timp după ce consumase substanțe interzise, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat rezultat pozitiv pentru cocaină, după care a fost condus la INML pentru recoltarea unor probe biologice. Astfel, s-a constatat că la momentul conducerii autoturismului menționat, inculpatul s-a aflat sub influenţa unor substanţe psihoactive (THC, THC-OH, MDMA şi MDA şi benzoilecgonină), astfel cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză”, se arată în documentul de la instanță.
Toma Cuzin a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea executării, sentința nefiind definitivă.
Iată cum a motivat instanța amânarea executării pedepsei: “Instanţa are în vedere si faptul că inculpatul a fost oprit în trafic de către organele de poliţie pentru un control de rutină, acesta nefiind implicat în vreun accident de circulaţie care să determine sosirea organelor de poliţie la faţa locului. Se mai are în vedere că de la data faptelor a trecut o perioadă însemnată de timp (aproximativ 4 ani). Instanţa în vedere instanţa la individualizarea sancţiunii şi nivelul de educație al inculpatului, vârsta, situația familiala şi socială. Astfel, inculpatul este o persoană în vârstă de 45 de ani, necunoscută cu antecedente penale, tată a doi copii minori, absolvent de studii superioare, de profesie – actor, angajat în cadrul Teatrului Mic, inculpatul având diverse roluri în numeroase spectacole de teatru şi filme, colaborând cu mari regizori ai teatrului românesc, fiind invitat la majoritatea festivalurilor naţionale şi internaţioanle de teatru şi fiind premiat şi nominalizat la festivalurile mari de film. De asemenea, inculpatul este implicat şi într-un proiect personal – „Film în sat”. (...). Instanţa reţine şi aspectul că inculpatul este caracterizat de către prietenii şi colegii săi ca fiind responsabil, integru, încrezător, luptător, vesel, generos, onest, altruist, prieten de nădejde, familist, inteligent, talentat, cu un comportament exemplar, fiind implicat în proiecte care privesc educaţia prin artă a tinerilor din România. De asemenea, inculpatul a avut o conduită procesuală pozitivă în tot cursul procesului penal (a recunoscut faptele)”.