Cele zece porunci ale plății mai rapide a împrumuturilor pentru studenți

La fel ca online credit și alte facilități de împrumut care vă sunt utile atunci când aveți nevoie de fonduri de urgență, împrumuturile pentru studenți îi ajută pe studenții inteligenți să își continue studiile și să își atingă obiectivele. Cu toate acestea, rambursarea acestor împrumuturi vă poate împovăra viața financiară viitoare dacă nu știți cum să le rambursați la timp. 

Discuția noastră se concentrează pe zece modalități de a vă rambursa împrumuturile studențești mai rapid, începând din facultate și continuând după absolvire. Continuați să citiți pentru a vă accelera rambursarea împrumuturilor. 

1.      Plătiți în plus pentru principal
Vă puteți accelera rambursarea împrumutului plătind în plus pentru principal. Nu există penalități pentru a face acest lucru și puteți face aceste plăți suplimentare în orice moment al lunii.

Cu toate acestea, fiți prudent cu această abordare, deoarece unele servicii de împrumut pentru studenți pot utiliza plata suplimentară pentru a devansa data scadenței și a o aplica la rambursarea din luna următoare. Așadar, instruiți acești furnizori de servicii să utilizeze aceste plăți la principalul dvs. de împrumut. 

2.      Plătiți bisăptămânal 
De asemenea, vă puteți grăbi rambursarea plătind bisăptămânal în loc de lunar. În acest fel, vă puteți termina rambursarea înainte de termen și puteți economisi costurile cu dobânzile. 

3.      Rambursați dobânda capitalizată
Dacă guvernul nu vă subvenționează împrumuturile pentru studenți, veți suporta dobânzi în timpul facultății, în timpul perioadei de grație și al perioadelor de amânare. Această dobândă se capitalizează atunci când începeți să rambursați împrumutul. Această capitalizare înseamnă că soldul împrumutului crește și că veți plăti dobânzi pentru o sumă mai mare. 

Pentru a evita balonarea acestei datorii, puteți începe plățile lunare ale dobânzii. Alternativ, puteți face o plată forfetară a dobânzii dacă perioada de grație sau amânarea expiră. Deși această rambursare nu va accelera în mod direct rambursarea globală, vă lasă cu o sumă mai mică de plătit. 

4.      Optimizați câștigurile neprevăzute 
Viața este plină de surprize bune. Puteți obține un jackpot, primi un cadou sau chiar o moștenire care vă aduce niște bani frumoși. În astfel de situații, folosiți acel câștig financiar excepțional pentru a începe să vă plătiți împrumutul în timp ce sunteți încă la facultate. Dacă, de asemenea, se întâmplă să obțineți un job secundar care vă aduce ceva bani pentru întreținere, folosiți restul pentru a începe să vă plătiți împrumutul pentru studenți. 

Dacă aveți obiecte gratuite, le puteți transforma în bani, le puteți vinde și puteți strânge bani pentru a începe să vă plătiți datoria. Toți acești pași pot părea mici, dar vă vor economisi timp și bani după absolvire. 

5.      Începeți să plătiți acum
A începe rambursarea în timpul facultății este o modalitate sigură de a reduce timpul. De exemplu, puteți începe rambursările în timpul perioadei de grație pentru împrumuturile guvernamentale subvenționate direct. Nu uitați, fiecare zi contează. 

6.      Limitați datoriile cu o slujbă cu jumătate de normă
Limitarea datoriilor folosind un job part-time este o altă modalitate de a vă accelera rambursarea împrumutului pentru studenți. Acest job secundar vă reduce nevoia de a împrumuta în timpul facultății, permițându-vă să faceți rambursarea mai repede. Ocuparea unui job secundar vă poate economisi până la 7 000 de euro anual, fără a vă afecta negativ eligibilitatea pentru asistență financiară bazată pe nevoi. 

Centrul de resurse sau de carieră al școlii dvs. este cel mai bun loc pentru a începe să căutați un loc de muncă în campus. Aceste locuri de muncă sunt mai flexibile și mai înțelegătoare față de programul tău încărcat de cursuri. Puteți, de asemenea, să lucrați online sau să căutați joburi de vară între anii școlari. 

În funcție de câștigurile acestor locuri de muncă, puteți alege să le utilizați pentru a minimiza suma împrumutată sau să începeți să le plătiți în timpul facultății. Oricum ar fi, veți avea sume mai mici de rambursat sau veți fi redus suma împrumutului la absolvire. 

7.      Înregistrați-vă pentru plata automată
Administratorii împrumuturilor guvernamentale oferă de obicei o reducere a ratei dobânzii cu un sfert de punct dacă le permiteți să vă taie automat plățile din contul bancar. Unii creditori privați oferă, de asemenea, servicii similare. Mulți creditori care oferă aceste servicii acordă o reducere de 0,25 la sută dacă vă automatizați plățile împrumutului. Alții merg până la 0,50 la sută cu reduceri pentru relații. 

În plus, unii creditori privați pot oferi reduceri ale ratei dobânzii dacă îndepliniți anumite criterii, cum ar fi efectuarea unui anumit număr de plăți la timp sau împrumutarea unui alt împrumut de la ei. Dacă aveți împrumuturi private pentru studenți, contactați-vă finanțatorul în legătură cu reducerile și reducerile ratei dobânzii. 

Deși aceste economii s-ar putea să nu fie foarte semnificative, ele vă vor reduce într-un fel timpul și suma de rambursare. De exemplu, reducerea ratei dobânzii de la 4,5% la 4,25% vă poate ajuta să economisiți 144 de euro la un împrumut de 10 000 de euro pe care trebuia să îl rambursați într-un deceniu. 

8.      Nu vă abateți de la planul standard de rambursare
Cu excepția cazului în care alegeți altfel, majoritatea guvernelor europene stabilesc perioade de rambursare de zece ani. Dacă nu puteți face rambursări suplimentare, acestea nu deviază de la această perioadă standard. Respectarea acestui plan este cel mai rapid mod posibil de a vă plăti împrumutul pentru studenți. 

9.      Contactați-vă angajatorul în legătură cu ajutorul pentru rambursare
Mulți angajatori grijulii oferă ajutor pentru rambursarea împrumutului pentru studenți sau rambursarea taxelor de școlarizare. Unii chiar le oferă lucrătorilor lor plăți gratuite pentru colegiu pentru angajații care se înscriu pentru diplome în cadrul unor rețele specificate de școli și cursuri. 

Unii angajatori pot contribui cu până la 5 000 de euro pentru împrumuturile universitare ale lucrătorilor lor. În plus, această asistență nu este impozabilă, un mare avantaj pentru cei care doresc să își continue studiile în timp ce încă lucrează. Așadar, puteți profita de această ofertă dacă vă continuați studiile în timp ce lucrați și să vă rambursați mai repede împrumutul de studii. 

10.    Luați în considerare refinanțarea 
În cele din urmă, luați în considerare refinanțarea împrumutului dvs. dacă aveți o situație de credit bună și un loc de muncă stabil. Această opțiune înlocuiește mai multe împrumuturi pentru studenți cu un singur împrumut privat cu o rată a dobânzii mai mică. Pentru a grăbi rambursarea, alegeți o opțiune de refinanțare cu condiții de împrumut mai flexibile și mai prietenoase.

Alegerea unei perioade de rambursare mai scurte vă obligă să plătiți mai mult lunar, dar reduce și perioada de rambursare. Din nou, alegeți refinanțarea numai dacă sunteți sigur că venitul dvs. este suficient de stabil pentru a o susține fără a vă afecta negativ viața de zi cu zi sau progresul economic. De exemplu, refinanțarea a 50 000 de euro cu o rată a dobânzii de 8,5% scadentă în zece ani la o rată a dobânzii de 6% scadentă în șapte ani vă va economisi aproximativ 15 000 de euro. Cu toate acestea, va trebui să plătiți lunar 87 de euro în plus.  

Observații finale 
Până acum, v-am împărtășit toate micile secrete de care aveți nevoie pentru a vă rambursa mai repede împrumuturile pentru studenți. Care sau care funcționează cel mai bine pentru tine? Depinde de tine să folosești cea mai bună/cele mai bune opțiuni pentru a-ți accelera rambursarea împrumutului. 

Vizualizări: 918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: