Eveniment stiințific inedit la mall: Fondul Științescu vine la Gorj

Pe 26 septembrie 2024, la Mall Shopping City Târgu Jiu, va avea loc primul eveniment dedicat științei organizat de Fondul Științescu, Asociația Be Teen, TeaBorgs și Federația START (Centrul START). Evenimentul este gândit să sprijine și să încurajeze educația STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) în rândul comunității din Gorj.

Programul începe la ora 16:00 și se adresează mentorilor Științescu, educatorilor, elevilor, părinților, partenerilor și tuturor celor pasionați de științe. Evenimentul va include o expoziție de proiecte STEAM din Gorj, Vâlcea și Valea Jiului, desfășurată pe holurile mall-ului, precum și ateliere interactive pentru profesori, educatori și mentori actuali sau viitori.

Expozanții vor prezenta experimente din domeniile roboticii, chimiei, fizicii, botanicii și artei digitale. Vizitatorii vor putea explora plăcuțe Arduino, roboței LEGO, ozoboți, vulcani chimici, eprubete colorate, circuite electrice și multe alte surprize. Participarea la expoziție nu necesită înscriere prealabilă, iar accesul este gratuit.

Fondul Științescu este o inițiativă națională care reenergizează educația STEM, punând accent pe învățarea prin experiment și joc. Evenimentul își propune să atragă tinerii spre știință, arătându-le latura practică și distractivă a disciplinelor științifice.

Pentru cei interesați să participe ca expozanți, este necesară o discuție prealabilă. Detaliile de contact pot fi trimise la adresa de email [email protected].

Evenimentul promite o zi plină de descoperiri și învățare pentru toți participanții.

Vizualizări: 755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: