Director de termocentrală: CEO, practic, e închis!

Directorul cele mai mari și performante termocentrale pe cărbune din țară nu crede că mineritul mai are viață lungă. Laurențiu Ciurel, directorul Termocentralei Rovinari, e aproape convins că e deja închis Complexul Oltenia.

Laurențiu Ciurel a declarat că nici o amânare a planului de restructurare, pe care și-o dorește acum toată lumea, nu ar mai salva compania de la pieire.

„Compania se stinge prin lipsa de personal și prin lipsa de personal calificat. Sunt mii de oameni, dar nu sunt de care trebuie. Activitatea e complet nesustenabilă, cu trei grupuri, să plătești nouă mii de oameni. Se trăiește din ajutor de stat. Asta nu e o soluție. Ajutorul ăsta probabil cineva îl va da înapoi pentru că nu s-a făcut nimic din obiectivele care erau angajate, pe baza cărora au venit banii. Au fost buni numai că s-a adăugat la profit ajutorul acesta de stat și am ieșit cu profit în fiecare an, cu profit fals, creând o imagine falsă. De fapt, situația e foarte gravă”, a declarat Laurențiu Ciurel într-un interviu la Radio Infinit. 

În plus, Ciurel e de părere că producătorul de energie chiar ar putea să dea statului sutele de milioane de euro pe care le-a primit ca ajutor în ultimii ani tocmai pentru că nu a respectat termenele asumate pentru investițiile care ar trebui să înlocuiască energia pe cărbune. 

„Ideea era că până la anumite termene, unele până în 2024, se pun în funcțiune noi capacități care să suplinească pe cele deja oprite până atunci. Regimul de conservare va fi autofinanțat. Cine o să producă banii ăștia dacă nu s-a pus nimic în loc și noi închidem tot în 2026 și trecem cu ele în conservare? Nu o să se poată face treaba asta. Practic, complexul e deja închis”, a mai spus Ciurel.

Vizualizări: 2,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: