Nu-și găsește loc de muncă în Târgu Jiu pentru că poartă hijab: E nedrept să nu fim egali din cauza unui accesoriu pus pe cap

O femeie din Padeș, Aisha, a povestit pe un grup pe Facebook ce greutăți are în a-și găsi loc de muncă din cauza faptului că poartă hijab. Din fericire, reacțiile au fost de sprijin, dar au scos la iveală o problemă importantă, și anume dificultatea de a găsi un loc de muncă ca musulman într-o comunitate care, în unele cazuri, pare să aibă prejudecăți. ”Sunt românca, locuiesc in Pades, nu am ce interese să ascund. Am lucrat 3 ani într-un magazin din Shopping City Targu Jiu… nu am nicio intentie necurată”, a răspuns ea unui comentariu.


În postarea sa, Aisha a adus în discuție dificultățile pe care le-a întâmpinat în căutarea unui loc de muncă în Târgu Jiu din cauza faptului că poartă hijabul, un semn al identității religioase musulmane. Ea a subliniat că această diferență nu ar trebui să fie un impediment în găsirea unui loc de muncă, deoarece ceea ce contează cu adevărat este potențialul mental și calitățile individuale.


Aisha a încurajat în postarea sa oamenii să se educe și să se accepte unii pe ceilalți într-un mediu frumos, subliniind importanța egalității în drepturi pentru toți, indiferent de religie sau port. Ea a transmis un mesaj plin de speranță și a mulțumit celor care încă mai cred că există o șansă pentru schimbare.


”Bună ziua! Sunt aici în căutarea unui job stabil, sunt o persoană serioasă, punctuală, comunic și mă înțeleg în general foarte bine cu toți oamenii. Știu că în Târgu Jiu șansele ca un musulman să își găsească un job sunt spre nule, dar sper că printre toți acești oameni sunt și oameni care înțeleg că uneori a fi diferit nu este nimic greșit și că toată lumea trebuie să se educe și să se accepte unii pe ceilalți și să trăim într-un mediu frumos. Am avut mari dificultăți în găsirea unui job aici, de aceea a fost nevoie să plec de multe ori de lângă casă și familie în găsirea unui job. Mi se pare nedrept să nu fim egali în drepturi din cauza unui hijab sau a unui accesoriu pus pe cap, deoarece nu acoperă și potențialul mental. Mai încerc încă o dată și sper să fie cineva care gândește diferit și are nevoie de o angajată serioasă”, a scris ea.


Reacțiile la postarea Aishei au fost variate. Ciprian Pleșa a fost unul dintre cei care au răspuns și a subliniat că religia și portul nu ar trebui să fie impedimente în găsirea unui loc de muncă. ”Nu ar trebui sa fie un impediment religia si portul in găsirea unui job, sper sa nu fie altceva cea ce faceți gen propaganda victimizare împotriva persoanelor din Tg Jiu, dar daca aveți cu adevărat nevoie de un serviciu va doresc mult succes sa găsiți si sa fiți apreciată dupa caracterul si felul cum lucrați si nu dupa religie si port!!”, a scris Ciprian Pleșa. 

De asemenea, Raluca Cloșanu i-a urat Aishei mult succes în găsirea unui loc de muncă și a subliniat importanța găsirii unor oameni fără prejudecăți și preconcepții.

”Succes și baftă să întâlnești oameni fără preconcepții și prejudecăți!”, i-a urat Raluca Cloșanu.

Postarea Aishei și reacțiile care au urmat au adus în atenție o problemă sensibilă - discriminarea pe criterii religioase sau de port. Este important ca societatea să continue dialogul despre diversitate și incluziune, iar angajatorii să evalueze candidații în funcție de competențe și calități, nu de aspecte legate de religie sau etnie. Aisha ne amintește că toată lumea merită oportunitatea de a-și valorifica potențialul la locul de muncă, indiferent de diferitele lor identități și convingeri.

 Sursa foto: internet 

Vizualizări: 3,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: