SAJ Gorj a primit două ambulanțe noi

Un pas în plus pentru Serviciul Județean de Ambulață Gorj! Două autospeciale de tip A2 au intrat în dotarea instituției.

Această nouă achiziție vine ca o „gură de oxigen” pentru Serviciul Județean de Ambulanță Gorj care avea nevoie de o înnoire a parcului auto, în contextul în care numărul solicitărilor este unul însemnat, iar abulanțele parcug zilnic sute de kilometri.

„Serviciul Județean de Ambulanță Gorj dispunea de 38 de autospeciale, iar cu acestea două o să avem 40 de ambulanțe care vor răspunde solicitărilor venite din partea pacienților. Ne bucură achiziția celor două ambulante noi, de tip A2, marca Renault Master, care au intrat în dotarea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj pentru că este o permanentă nevoie de înnoire a parcului auto”, a afirmat Tiberiu Tătaru, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Înnoirea parcului auto este absolut necesară în conditiile în care nu toate ambulanțele din dotarea SAJ Gorj pot fi folosite, în același timp. Unele dintre ele ajung în service-uri din cauza uzurii sau din cauza evenimentelor rutiere în care sunt implicate. În unele cazuri nu se mai poate face nimic pentru a repune în circulație ambulanța. De exemplu, în urmă cu doar câteva luni o autospecială a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj a fost implicată într-un accident rutier, iar dauna a fost una totală. Din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere în sensul giratoriu, cele două mașini s-au izbit violent, iar echipajul medical și pacientul, care era transportat, au fost grav răniți. Din păcate, bărbatul aflat pe targă a și decedat, la scurt timp.

Vizualizări: 1,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: