Animalele sălbatice distrug culturile gorjenilor. Cum se pot cere despăgubiri!

Animalele sălbatice au distrus culturile agricole în mai multe localități din județul Gorj. Porcii mistreți și urșii au făcut prăpăd culturile de porumb și viță de vie. 

Oamenii care și-au văzut recoltele puse la pământ pot să solicite despăgubiri, însă doar cu o condiție. 

"La noi în localitate ne fac mari probleme urșii bruni. Până acum, avem patru cetățeni care au depus la primărie cerere de despăgubire. Trebuie precizat că aceste cereri pot fi depuse doar pentru terenurile pe care noi le avem în evidență. De exemplu, pentru vița de vie se plătește aproximativ 1,4 lei pe buștean. Din păcate, procedura este una greoaie, oamenii primesc banii după ce pagubele sunt evaluate de către o comisie de specialiști. S-a ajuns în situația în care agricultorii nu mai au tragere de inimă să cultive pământul. Până acum s-au confruntat cu seceta, acum animalele sălbatice le distrug roadele, nu mai rămân cu nimic. Noi am făcut câteva acțiuni de îndepărtare a animalelor sălbatice, dar iată că urșii au revenit și au produs pagube", a afirmat Gabriel Deteșanu, primarul comunei Schela.

Iar comuna Schela nu este un caz singular. 

"Avem pagube semnalate în localităţile Crasna, Stănești, Schela și Bumbești-Jiu. Acolo, animalele sălbatice au distrus culturile de viță de vie și porumb. În ultima perioadă nu am am mai avut animale domestice ucise de animalele sălbatice, dar s-au înmulțit cazurile de culturi de viță de vie care au fost distruse", a afirmat Valentin Priporeanu, directorul Direcției de Agricultură Gorj.

Vizualizări: 1,583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: