9 sfaturi importante pentru îngrijirea și întreținerea cuțitelor

 Este timpul să pregătești micul dejun pentru cel mic, prânzul sau o gustare, dar observi că lama cuțitului este tocită, iar asta îți îngreunează tăierea, decojirea și tocarea fructelor, legumelor. Dar nu este cazul să-ți faci probleme, deoarece îngrijirea și întreținerea cuțitelor este o acțiune simplă și ușoară pe care o poți face chiar tu, ori de câte ori este nevoie. 

            Întreținerea ustensilelor din bucătărie este obligatorie dacă vrei ca durata de viață a acestora să fie mare și să te poți bucura de aceleași calități ca la începutul achiziției. Poate că deja cunoști câteva detalii despre cum trebuie să îngrijești cuțitele, însă citește și următoarele sfaturi. Cu siguranță le vei considera utile.

          Este foarte important să ne asigurăm că sunt ascuțite, deoarece o lamă tocită este mai periculoasă decât o lamă ascuțită.


          Întreținerea cuțitelor trebuie să fie o prioritate în bucătărie, dacă vrei să te folosești timp îndelungat de acestea. Lipsa îngrijirii va deteriora în timp, atât lama, cât și mânerul.

          Cum să te bucuri de calitatea cuțitelor tale cât mai mult timp? Iată câteva sfaturi care îți vor fi de folos.

  • Nu depozita cuțitele alături de linguri sau furculițe, pentru că riști ca lama să se tocească mult mai repede. Folosește un suport de lemn care este mult mai sigur, fiind protejat de orice factor extern.
  • Nu lăsa cuțitul prea mult timp în apă. Este important să îl ștergi imediat după spălare cu o lavetă uscată, dintr-un material moale sau cu ajutorul unui prosop de hârtie. 
  • Nu folosi apa fierbinte pentru spălare. Este suficient ca temperatura apei să fie minimă. 
  • După curățarea fructelor, șterge lama pentru a evita oxidarea. 
  • Curăță-l după fiecare utilizare. Roșiile, lămâile și ceapa conțin nivel ridicat de aciditate, care pot coroda lama cuțitului în timp. Așadar spală cuțitul imediat după ce ai tăiat aceste alimente, în special pe cel cu lama fabricată din carbon. 
  • Folosește apă și un săpun cu acțiune pentru spălarea cuțitului. Nu lăsa să se înmoaie mânerul în apă, deoarece stropii de apă rămași pot atrage dezvoltarea bacteriilor. 
  • Folosește suportul potrivit pentru tocarea alimentelor. Poate crezi că placa din sticlă sau marmură este indicată, dar nu este așa. Aceste materiale îți pot afecta lama iremediabil. Alege un suport pentru tocat, care să fie confecționat din lemn sau plastic. 
  • Ai observat că lama cuțitului s-a tocit? Folosește un instrument de ascuțire a cuțitului. Indiferent că alegi piatra de ascuțit sau un masat profesional de la maranc.ro, este foarte importantă ascuțirea lor pentru asigurarea rezistenței îndelungate. Cuțitul tocit este foarte periculos în comparație cu un cuțit ascuțit, deoarece presiunea folosită este mai mare în cazul cuțitului tocit. 
  • Nu spăla cuțitele în mașina de spălat vase. Temperaturile ridicate ale apei, sunt contraindicate.
  •        Indiferent că ești un pasionat al artei culinare sau un adevărat profesionist, probabil că vrei să folosești aceleași cuțite perioadă îndelungată. 

               Dacă vrei să te bucuri de o performanță ridicată a cuțitelor tale, este necesar să le asiguri întreținerea necesară. Astfel, vei putea să tai cu precizie și ușurință orice fruct, zarzavat sau alte alimente folosite la prepararea rețetelor tale, fapt ce va încânta foarte tare membrii familiei tale. 

    Vizualizări: 498

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din Gospodar:

    Citește și: