Motrenii ar putea avea căldură și după 1 aprilie. Cine plătește!

Se anunță un început de aprilie friguros, cu temperaturi în jurul a zero grade Celsius noaptea. Pentru acest motiv, viceprimarul din Motru cere Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din localitate să furnizeze căldură și în perioada 1-26 aprilie.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, pare de acord cu propunerea viceprimarului Cosmin Morega, dar l-a delegat pe acesta să se ocupe ca asociațiile de proprietari să semneze actele adiționale până la 31 martie.

“Am însărcinat pe domnul viceprimar Cosmin Costel Morega să se ocupe de: - Stabilirea datei de oprire a furnizării de agent termic către populație, de comun acord cu toate asociațiile de proprietari - obținerea acordului scris al acestora; - Sprijinirea asociațiilor în vederea încheierii actelor adiționale pentru furnizarea agentului termic, pentru perioada ulterioară datei de 31.03.2020; - Propuneri pentru inițierea unui proiect de hotărâre privind suportarea de la bugetul local a unor cheltuieli privind încălzirea locuințelor, atât din mediul urban cât și cele din mediul rural”, se arată într-o dispoziție a primarului Jianu.

Viceprimarul Morega a explicat de ce solicită această prelungire. Pentru că primele zile din aprilie vor fi friguroase, iar apoi vin Sărbătorile Pascale. “În perioada următoare avem și sărbătorile pascale, iar întreruperea agentului termic și furnizarea doar a apei calde ar însemna o lipsă a acesteia între 5-10 zile pentru revizuirea și pregătirea instalațiilor”, a explicat Morega. Viceprimarul a propus ca în aprilie Consiliul Local să suporte 50% din costul agentului termic.

Vizualizări: 879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: