O mie de bătrâni în grija unei primării de comună

Fiecare primărie a luat măsuri astfel încât bătrânii de peste 65 de ani să aibă ce le trebuie în această perioadă de restricții de circulație. În comuna gorjeană Scoarța, au fost identificate aproape o mie de persoane din această categorie și toți oamenii sunt sunați de autorități și întrebați dacă au nevoie de ajutor.

Autoritățile locale, prin toți angajații primăriei, încearcă să ajute fiecare localnic trecut de 65 de ani care are nevoie de medicamente sau mâncare și nu poate să plece de acasă nici în intervalul 11 – 13 în care este permis acest lucru.

„Am făcut o inventariere a tuturor concetățenilor care au vârsta de peste 65 de ani. Și nu avem puțini. Avem 975 de persoane, dar toate aceste persoane nu sunt care să nu aibă un venit sau care sunt singure. Am contabilizat fiecare sătuc. Am avut puțin de lucru, dar am făcut eforturi să găsim toate aceste persoane. Totuși și cei care au venituri și nu pot să se deplaseze la un magazin, la un dispensar, la farmacie, am fost personal în toată comuna. Am dus și formulare tip cu care se pot deplasa oamenii în anumite situații”, ne-a explicat primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Pe lângă hrană ori medicamente, autoritățile au ajuns să rezolve și alte probleme cu care se confruntă bătrânii care nu mai pot ieși acum din case.

În plus, toți angajații primăriei merg zilnic în sate să se asigure că oamenii respectă restricțiile, iar cei izolați acasă nu pleacă nicăieri. „Când au nevoie de sprijin, colegii mei din primărie sunt receptivi, ne deplasăm la fața locului și doleanțele lor sunt îndeplinite. Chiar joi am avut o doamnă din Budieni. Am fost sunat de un vecin al dânsei, a apelat la noi având probleme cu rețeta medicală, am rezolvat-o, am dus pastilele acasă. Avea și ceva probleme cu cablul de vreo două săptămâni din ce am aflat aseară. Am luat legătura cu firma să meargă în zonă. Au început și firmele care au obligație să intervină să se ferească să meargă la intervenții. Ne-au promis că o să meargă în zona respectivă. Cetățenii sunt, în rest, disciplinați. Am avut ceva probleme în cartierul de romi. Am încercat să stăm de vorbă cu ei. Mergem în mijlocul lor de două, trei ori pe zi. Am dus formulare la toate magazinele alimentare ca să poată să ia oamenii să meargă acolo unde au nevoie”, a mai spus primarul din Scoarța.

Vizualizări: 5,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: