Sos picant de roșii, fără fierbere
Sosurile de roşii sunt foarte bune de servit în perioada de iarnă fiind un aperitiv picant perfect pentru mâncărurile cu carne. Sosul se păstrează la frigider sau, dacă afară e frig, îl puteți păstra în cămară.
Sosul picant de roşii conţine ardei gras dar şi ardei iute, precum şi hream care îi dă o savoare aparte. Acest sos își va găsi locul pe orice masă, fie ea festivă sau de zi cu zi.
Ingredientele pentru sos picant de roşii:
-2,5 kg de roșii;
-1 kg de ardei gras roșu;
-300 g de usturoi;
-150 g de ardei iute;
-150 g de rădăcină de hrean;
-120 ml de oțet;
-3/4 pahar de zahăr;
-4 linguri de sare sau după gust.
Mod de preparare:
Tăiați roșiile, ardeiul gras, ardeiul iute și rădăcina de hrean bucăți şi treceți toate ingredientele prin mașina de tocat carne.
Adăugați sare, zahăr și oțet şi amestecați foarte bine compoziția. Obțineți astfel 3l de sos picant, pe care îl turnați în borcane și îl dați la frigider sau îl aşezaţi în cămară pentru perioada de iarnă.