Pastă tartinabilă din vinete cu nuci
Vinetele sunt legume sățioase dacă știți să le preparați în moduri cât mai gustoase. După 2-3 felii de pâine prăjită cu această pastă tartinabilă veți dori să o preparați cât mai des posibil.
Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2-3 vinete, 40 g miez de nucă, 1 cățel de usturoi, sare, condimente.
Mod de preparare: Cu ajutorul unei furculițe, înțepăm vinetele în câteva locuri, pe urmă le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. După ce s-au copt, le decojim și apoi mărunțim vinetele cu ajutorul unui blender.
Adăugăm usturoiul, sarea și condimentele. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
La final adăugăm miezul de nucă mărunțit și amestecăm până obținem o pastă fină. Se servește cu pâine prăjită ca gustare sau ca aperitiv.