Piperchi, o delicioasă mâncare de legume cu brânză

O mâncărică interesantă, de origine bulgarească, piperchi a fost adoptată de aromâni și este extrem de simplu de preparat.

Ingrediente: patru ardei grași roșii, patru roșii, trei căței de usturoi, 200 de grame de brânză, 50 ml ulei.
Tăiați ardeii cubulețe mai mari, le puneți la călit într-o tigaie mai adâncă cu puțin ulei.

Amestecați periodic, ardeii sunt gata când s-au facut bine și sunt moi.

Adăugați roșiile tăiate cubulețe și lăsați cam 15 minute să se gătească la foc mediu, amestecând periodic.

La urmă adaugați usturoiul tăiat mărunt și brânza mărunțită bine, cu mâinile sau prin răzătoare.

Amestecați și mai lăsați 2-3 minute pe foc.

Este foarte bună și caldă și rece.

Vizualizări: 1,898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: