Reţetă de vinete marinate cu usturoi
Pe lângă celebra saltă de vinete pe care obijuniţi să o preparaţi în acest sezon de toamnă, vinetele se pot găti şi ca aperitiv sau garnitură pentru friptură. Pregătite cu ulei de măsline şi usturoi, vinetele marinate sunt un adevărat deliciu.
Pentru o porţie de vinete marinate aveți nevoie de două vinete, o legătură de pătrunjel, 3 căței de usturoi, sare, oțet și ulei de măsline
Ingrediente:
2 vinete cu miez alb
o legătură de pătrunjel, tocat mărunt
3 căței de usturoi, feliați subțire
ulei de măsline, sare, oțet de vin alb
Mod de preparare:
Se taie vinetele în fâșii de 0,5 cm pe lungime, dar nu folosiți și capetele. Se sărează și se lasă să se odihnească puțin, într-o strecurătoare. Se stropesc cu ulei de măsline și se prăjesc pe grătar sau într-o tavă teflonată, până capătă o culoare aurie.
Se așează într-un vas, câte un rând de vinete prăjite, și se acoperă cu feliuțe de usturoi și pătrunjel tocat, din abundență. Se toarnă ulei de măsline și câteva picături de oțet. Pentru un plus de savoare puteţi adăuga o jumătate de ardei iute, dacă preferați mâncarea picantă, sau mentă proaspătă.
La final, se completează cu ulei cât să ajungă peste toate feliile. Se servesc pe pâine prăjită.